Ježdík hledá hráče pro kvalifikaci

  • 40
Praha/Ancona - Česká basketbalová reprezentace se ocitla ve stadiu testování. Trenér Michal Ježdík momentálně hledá hráče, na které se bude moci spolehnout příští rok v kvalifikaci o postup na evropský šampionát. Další z mnoha prověrek Ježdíkových svěřenců je nadcházející turnaj v italské Anconě, na kterém se Češi utkají postupně s Francií, Tureckem a Itálií. "Pokusíme se zde najít hráče pro příští kvalifikaci," řekl Ježdík.

V jeho dvanáctičlenném výběru scházejí největší opory - Welsch z Golden State Warriors, legionář z Itálie Bartoň, dlouhodobě zraněný Bečka, rekonvalescent Czudek a také Zídek, který odpočívá po dlouhé sezoně v polských Sopotech.

Ježdík přesto nadcházející konfrontaci s účastníky evropského šampionátu vítá. "Ze zápasů strach nemáme. My takové poměření s absolutní špičkou nutně potřebujeme," vysvětlil. Češi se nejprve ve čtvrtek utkají s Francií, v pátek s Tureckem a v sobotu s domácím výběrem. Z Itálie se vrátí v neděli, za další týden
odjíždějí na turné po Novém Zélandu a Austrálii.

Nominace české reprezentace na turnaj v Anconě:
Pavlík, Hájek, Klimek, Benda (všichni BVV Brno), Stuchlý, Sokolovský (oba Opava), Votroubek, Ides (oba Nymburk), Marek, Miloš (oba Sparta), Hrubý (Pardubice), Starosta (Le Mans/Fr.).


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž