Diskuze

Ježdík hledá hráče pro kvalifikaci

Česká basketbalová reprezentace se ocitla ve stadiu testování. Trenér Michal Ježdík momentálně hledá hráče, na které se bude moci spolehnout příští rok v kvalifikaci o postup na evropský šampionát. Další z mnoha prověrek Ježdíkových svěřenců je nadcházející turnaj v italské Anconě, na kterém se Češi utkají postupně s Francií, Tureckem a Itálií. "Pokusíme se zde najít hráče pro příští kvalifikaci," řekl Ježdík.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Orlov

20. 6. 2003 12:04
Přežil jsem to!
Omlouvám se, že jsem se přihlásil až teď. Když jsem si přečetl nominaci, postihla mě malá srdeční příhoda. Zatím udržím na klávesnici pouze levou ruku, ale lepší se to. Nominaci Hrubého jsem pochopil tak, že v mužstvu musí být aspoň jeden hráč, kterému budou ostatní vykat. A nominace Idese? To je tak: Jediný odborník v ČR MIchal Ježdík to viděl jasně (já jen tušil)-MI se v celém ročníku NBL a hlavně v play-off záměrně šetřil, aby měl dostatek sil pro repre. Jinak si jeho dosavadní výkony nelze vysvětlit. Veškerou svou ekvilibristiku předvede až se lvíčkem na prsou. Ježdík bude Idese určitě stavět do základu (jak MJ říká:TO Starting Lineups). Benáček s Růžičkou to také dělali a MI měl hlavní zásluhu na stříbru NBK. Ježdík má z amerických příruček dokonale nastudovaný americký způsob hry a jak už víme MI to má dokonale zažité v krvi, za nehty a úplně všude. Kolem Idese nabalí Ježdík nějaké křoví (jako v NBK) sice s evropským způsobem hry (co se dá dělat) a olympijské zlato je na dosah! Ježdík v jednom rozhovoru řekl: "Mužstvo mě ale překvapilo tím, jak v minimálním počtu tréninků vstřebalo obrovské množství informací. Hráči mentálně rostou". Na posledním soustředění při zkoušení u tabule byl Ides "kantorem" Ježdíkem klasifikován známkou výborně. Jako jediný znal všechny signály a osvědčil mentální růst. Při kreslení jednoho ze 4,356 signálů repretýmu zlomil MI bílou křídu a padající kousek zanechal na tabuli tajemnou přerušovanou čáru, která Ježdíkovi odhalila 4,357 herní variantu, která nebyla dosud popsána v žádné americké literatuře. A proto tam MI je. A kdo se tomu diví-prostě nerozumí světovému basketu. Patřím mezi ně. Celý rok na Netu samé srandičky a teď to máme!
PS: Fanclub MI zatím nezakládám, protože jen z nymburského regiónu jsem už dostal přes 600 tisíc předběžných přihlášek. Organizačně to sám nezvládnu. Poté co se MI zjeví na mezinárodní scéně se dá očekávat mnohamiliónový zájem z celého světa. Poradím se s exministrem Kavanem, zda by se to nedalo zorganizovat v rámci OSN. Dám vědět a pokud ne-tak mě trefil šlak definitivně.
0 0
možnosti

Beňo

20. 6. 2003 12:30
Re: Přežil jsem to!
Sláva, přežils to. Taky jsem k něčemu podobnému neměl daleko, ale u MJ jsem zvyklý na všechno, takže to až tak velké překvapení není. Ale první výsledek hovoří za vše. Myslím, že americký Dream Team na OH radši ani nepřijede, druhé místo přece neberou.
0 0
možnosti

andrew11

20. 6. 2003 9:52
???
Kurna je to fakt divny ze davno nevyhravame MS a OH kdyz tady v diskusi je takovejch odborniku ...
0 0
možnosti

mirek

19. 6. 2003 23:18
ČR - Francie 80:78
Tak teď kritizujte, to jsem zvědavej?
0 0
možnosti

AntiEaglov

20. 6. 2003 8:52
Re: ČR - Francie 80:78
Proc bych mel kritizovat?
Jsem rad, ze i takova sestava dokazala porazit jeden z nejlepsich evropskych celku. SVOJI RADOST POVAZUJI ZA NORMALNI   .
Pokud mas dalsi informace (prubeh, sestavu Francouzu apod.) sem s nimi.
Doufam, ze dalsi prip. uspech teto sestavy spravne nabudi i dalsi ceske hrace a uspesne dokonci cely repre blok ucasti ve finalove skupine ME.  - protoze stale plati ono okridlene "retez je tak silny, jak je silny jeho nejslabsi clanek"
0 0
možnosti

roderick

19. 6. 2003 19:05
Ježdík
Nazdar, ten ježdík nám nějak blbne!!!! Co t je za nominace???? Votroubek??? kdo to je : ) Ides??? tak to je maras samo o sobě, Klimek, Hájek??? škoda mluvit!!! no a marka tam dal asi jen proto aby nasbíral zkušenosti, protože o něm si mylím že bude ještě jednou velký basketbalista!!! Nechápu, proč není ve výběru, Sucharda, celou sezonu hrál výborně, o finále už vůbec nemluvím!!! a v repre to bylo taky super!!! no jo ta korupce je asi všude!!!!!!!!!!!!!!
0 0
možnosti

muk

19. 6. 2003 16:52
Něco tu smrdí....
Poslední dobou přemýšlím, proč se český basket nemůže stále prosadit na mezinárodní scéně.  Příčin je asi více, nerad bych tu dělal nějaký komplexní rozbor. Ale jedna věc mě zaráží. Jakým způsobem, podle jakého klíče, podle jakých kritérií se vybírá trenér  reprezentace? Logická odpověď by měla znít : Podle dlouhodobých výsledků. Je pan Ježdík se svými výsledky na předních místech ? Dle mého názoru není.  Sparta v poslední době neprezentuje žádné oslnivé výsledky. Takže proč pan Ježdík? A když se podívám na nominaci do repre, tak nevěřícně kroutím hlavou, koho že to vybrali. Myslím si, že například nominace Idese je v ostrém kontrastu s jeho výkony v lize. Výška přece nemůže být jediným kritériem pro výběr do reprezentace.
A tak se ptám: Kdo může změnit dnešní stav věcí? Kdo dokáže najít a dosadit  nového trenéra reprezentace, který bude dosahovat lepších výsledků jak v lize , tak i s reprezentací?  Trenéra , který nebude slepý a bude vybírat z ligy ty nejlepší hráče bez ohledu na různé lobbystické tlaky?
Staré přísloví říká: Ryba smrdí od hlavy.....  a když nejsou výsledky, chce to změnu !!!  Jenže jiné přísloví říká: Kapři si sami rybník nevypustí... A kdo jim ho tedy vypustí???  Zkusme o tom přemýšlet.
0 0
možnosti

Chorche

19. 6. 2003 15:55
Orlov
Orlov trenérem!Orlov trenérem!
0 0
možnosti

znalec

19. 6. 2003 15:05
Kam kracis cesky baskete aneb hladovy Sucharda a spol.
S uspechy ceske volejbalove reprezentace, by me zajimalo v cem tkvi probblem ceskeho basketu. Je vubec mozne aby se cesky basket dostal na evropske vysluni, ci nedej boze na svetove vysluni? Musim smeknout pred uspechy volejbalove reprezentace, ktera se ve sportu, ktery je dle meho nazoru(sam hraji aktivne basket) mnohem narocnejsi nez basket, zacala prosazovat. Proc nemam hrace aspon evropskeho formatu? Je to malou hracskou zakladnou, ale tu prece nemuze mit volejbal vetsi.... Jedine co by me napada a co me rozesmiva, kdyz vidim ceske basketbalove profesionaly je jejich objem svalove hmoty. Nejsu to spatni hraci, ale zakladni petka Opavy Stuchly, Sokolovsky, Czudek, Sucharda a "Rajevac". Snad nema dohromady ani 300 kilo :-))) To se to pak tezko hraje. Take se z tohoto pohledu musim zastat americanu hrajicich v ceskych klubech. Mistri z Opavy si stezovali na tvrdost jejich hry. Jenze ono je to tezke, jednou mate silu, tak ji pouzivate, a ono to bohuzel boli. To je tezky, kdyz tym jako je Opava se zacne valet, jen kdyz se trochu vic bouchne dvermi od satny. "Kdepak hosi cvicit, cvicit to chce", jak uz to konec koncu rikal starej dobrej Fridolin Hojer (sam z vlastni zkusenosti vim, ze kdyz hrajete proti hraci, ktery je lepe fyzicky vybaven nez vy, tak jdete ze zapasu sama modrina i kdyz dotycny hraje ciste) Vzal jsem si na poskal Opavu, ale zbytek ceskych expertu k nim patri taky.
0 0
možnosti

znalec

19. 6. 2003 15:07
Re: Kam kracis cesky baskete aneb hladovy Sucharda a spol.
ted jsem si to po sobe precet a je tam par hroznejch preklepu....pardon.
0 0
možnosti

bagrb

19. 6. 2003 13:54
Orlov na hrad !!
;-)) teda na strahov ...
0 0
možnosti

mirek

19. 6. 2003 13:51
Orlove kde jsi? Ty jedinej můžeš rozumně vysvětlit Ježdíkovo počínání!!
0 0
možnosti

izk

19. 6. 2003 14:30
Re:
Také čekám na Orlova a on nikde, tak se pokusím o nástin několika možností, co se vlastně děje:
1) Ježdík kromě zápasů Sparty nesleduje NBL ani nečte zápisy, takže neví jaký je MI "borec"
2) Šístek motivoval Ježdíka (druh motivace nechávám stranou), aby nominoval MI a ten se konečně aklimatizuje a bude opora NYM v příští sezoně
3) Šístek motivoval .... (vizv výše), aby vzal MI do Itálie, kde by ho angažovali jako atrakci na přestávky a tím by se ho NYM zbavil a byl příští sezonu silnější
4) Ježdík se zbláznil
Vyberte si, ev. doplňte, každý sám.
0 0
možnosti

lopuš

19. 6. 2003 12:37
čechy :-)))
v čechách je basket na h...o !!! Souhlas??? Snad mě za to redakce nevymaže.
0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Hokej

Program a výsledky MS v hokeji 2024: Češi si doma zahrají o medaile

10. května 2024,  aktualizováno  23.5 23:11

Česká hokejová reprezentace zahájila domácí světový šampionát vítězstvími nad Finskem a Norskem,...

Hokej

Kanada - Česko 4:3P. Nejdřív vyrovnání, pak rozhodla chyba v přesilovce

21. května 2024  15:26,  aktualizováno  19:17

Defenzivně zodpovědné výkony nakonec vystřídala ve třetí třetině zběsilá přestřelka. Čeští...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Hokej

Hokejisté zabojují s Kanadou o první místo. Kdo jim hrozí ve čtvrtfinále?

18. května 2024  23:27,  aktualizováno  21.5 1:44

Pohodově si došli už pro pátou výhru na turnaji. S patnácti body si také pojistili nejhůře třetí...

Hokej

USA - Česko 0:1. Zvládnuté čtvrtfinále, rozhodl Zacha, národní tým držel Dostál

23. května 2024  22:44,  aktualizováno  23:12

Čeští hokejisté si na domácím mistrovství světa zahrají o medaile. Spojeným státům americkým...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Hokej

Zase ti Američané, Čechy čeká odveta. Slováci ve čtvrtfinále vyzvou Kanadu

21. května 2024  15:16,  aktualizováno  22.5

Poslední skupinový den určil čtvrtfinálové dvojice na hokejovém mistrovství. Češi, kteří v...

Fotbal

Girona deklasovala na závěr historické sezony Granadu, Dovbyk s hattrickem

24. května 2024  23:16

Fotbalisté Girony zakončili nejúspěšnější sezonu v klubové historii demolicí 7:0 sestupující...

Fotbal

Fotbalisté Boloni nedopřáli trenéru Mottovi vítěznou rozlučku

24. května 2024  22:56

Fotbalisté Boloni zakončili úspěšnou sezonu italské ligy porážkou, na hřišti FC Janov prohráli...

Volejbal

Volejbalisté si v Evropské lize připsali hladkou výhru nad Lucemburskem

24. května 2024  22:09,  aktualizováno  22:31

Čeští volejbalisté ani ve třetím zápase tohoto ročníku zlaté Evropské ligy neztratili set....

Házená

Házenkáři budou při losu mistrovství světa ve druhém výkonnostním koši

24. května 2024  22:05

Čeští házenkáři budou při středečním losu mistrovství světa v příštím roce zařazeni do druhého ze...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!