Český basketbalista Jaromír Bohačík hledá, čím by doplnil své švihácké sako.

Český basketbalista Jaromír Bohačík hledá, čím by doplnil své švihácké sako. | foto: ČBF / Václav Mudra

Vábení vítěze Ligy mistrů? Bohačík raději zůstává v Nymburce

  • 1
Jaromír Bohačík prodloužil smlouvu s basketbalovým Nymburkem. Šestadvacetiletý křídelník a nejlepší střelec české reprezentace v úspěšné kvalifikaci mistrovství světa se středočeskému klubu upsal do roku 2022. Nymburk o tom informoval na svých internetových stránkách.

Bohačík přišel do Nymburka v roce 2017 z USK Praha a rychle se stal jedním z klíčových hráčů. V této ligové sezoně v průměru za zápas nasbíral 12,3 bodu, 2,3 asistence a tři doskoky. V Lize mistrů zaznamenal 12 bodů, 2,6 asistence a 4,3 doskoku na utkání.

V kvalifikaci pak české reprezentaci s průměrem 13,6 bodu na zápas pomohl k prvnímu postupu na MS od roku 1982 a zájem o něj projevil mimo jiné i úřadující vítěz Ligy mistrů AEK Atény.

„O to větší punc to dává na to, co pro nás znamená toto prodloužení smlouvy. Nymburk má také velmi zvučné jméno v Evropě,“ uvedl hráčův manažer Kamil Řeřábek.

„Se snoubenkou jsme se tady zabydleli, cítíme se tu velmi dobře a jsme šťastní. Jsem tu velmi spokojený a doufám, že budu moci důvěru splatit. Naše cíle jsou týmové a těším se, že v dalších sezonách uděláme velkou díru do Evropy,“  poznamenal Bohačík. „Vnímám to i jako projev důvěry ze strany Nymburka a doufám, že naplním očekávání v dalších sezonách,“ dodal.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž