Kateřina Nováková (uprostřed) z Trutnova proti Aleně Hanušové (vpravo) a Romaně

Kateřina Nováková (uprostřed) z Trutnova proti Aleně Hanušové (vpravo) a Romaně Hejdové z Frisca Brno. | foto: Vilém Fischl

IMOS chce vrátit basketbalový titul do Brna, plánuje postup v Eurolize

  • 0
Dvacátou sezonu v nejvyšší ženské soutěži načnou ve středu basketbalistky IMOS Brno. Klub, který za tu dobu vyhrál čtrnáct titulů, v posledních letech zaostával za bohatším ZVVZ USK Praha. "Letos chceme vyhrát titul zpátky a také postoupit v Eurolize," tvrdí prezident klubu Michal Chládek.

Smělé cíle má splnit tým tradičně vedený Janem Bobrovským, který už je i majitelem klubu. Může se opřít o posílený kádr. Přišla Američanka Nicole Ohldeová, české reprezentantky Edita Šujanová a Veronika Vlková. Zásadní je ale návrat Hany Horákové.

"Na rozdíl od některých hráček, které měly být oporami, si Hanka i v přípravě odmakala svoje. Dokazuje, že výkonnost stále má, a určitě díky ní budeme silnější," upozorňuje Bobrovský.

Trápí ho ale zranění v týmu. "Takové problémy jsem ještě nezažil," kroutí hlavou. Mimo hru je na dlouho Alena Hanušová, problémy má i Šujanová, Ohldeová a Romana Hejdová.

"Mám půl roku od operace a ještě jsem po dohodě s doktorem nehrála. Ve středu bych ale chtěla nastoupit. Už ze sebe musím setřást tu smůlu na zranění," dodává Hejdová.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž