Peter Sedmák z Hradce Králové zakončuje na pardubický koš. | foto: Luboš Lorinc / Královští sokoli

Derby nevyšlo, proto Hradec nyní čeká Děčín a v dáli Nymburk

  • 0
Společně s rivalem předvedli pěkný a vyhecovaný basketbalový večer, nebyli daleko od úspěchu, ale cíl, do kterého s ním šli, nakonec nesplnili. I proto basketbalisté Hradce Králové po porážce 86:92 v závěrečném kole nadstavbové části NBL zůstali v této tabulce osmí, poslední.

Důsledky? Jednak Královští sokoli v předkole play off, které si zajistili už zmíněnou účastí ve skupině A1, nastoupí proti Děčínu, nejlepšímu družstvu skupiny A2. A v případě, že v něm uspějí, mohou reálně ve čtvrtfinále očekávat souboje s mistrovským Nymburkem.

„Nedá se nic dělat, je třeba se připravit na play off,“ shrnul po zápase s Pardubicemi hradecký Peter Sedmák, s osmadvaceti body nejlepší střelec zápasu.

Hradec se před téměř zaplněnou halou snažil, vedl a ještě do poslední desetiminutovky šel za nerozhodného stavu 65:65. Závěr ale patřil hostům.

Hradečtí se nyní musí dát rychle dohromady, překolo play off totiž startuje už v sobotu. Bude nevyzpytatelné, hraje se totiž jen na dvě výhry, ve prospěch Královských sokolů mluví domácí prostředí v prvním a v případném třetím, rozhodujícím utkání.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž