Michala Hartigová (vlevo) z Hradce Králové blokuje trutnovskou rozehrávačku Jamie Russellovou (archivní snímek).

Michala Hartigová (vlevo) z Hradce Králové blokuje trutnovskou rozehrávačku Jamie Russellovou (archivní snímek). | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Vzít Trutnovu medaili doma, to těší dvojnásob, říká basketbalistka Hartigová

  • 0
Už před dvěma lety křepčila v hloučku spoluhráček a radovala se ze zisku bronzu na Českém poháru, který pro hradecký ženský basketbal znamenal přelom, začátek nové éry a sbírání medailí.

Kdo by čekal, že se prokoušou až do semifinále a nakonec se vyšplhají až na třetí místo za dvojici vládnoucích gigantů, když porazily VŠ Praha. Michala Hartigová to jako kapitánka s týmem hradeckých "lvic" dokázala znovu.

A tentokrát je úspěch ještě o to sladší, že závěrečnou trojkou dala v prodloužení zápasu svému týmu klid a pomohla skolit rivala z Trutnova na jeho hřišti.

"Před dvěma lety jsme zažily něco úplně nového a teď jsme svou pozici vlastně obhajovaly. Napoprvé jsme si pohárový bronz užívaly, ale nynější euforie je srovnaltelná," netají Hartigová.

Český pohár

závěrečný turnaj

čtvrtfinále
Slovanka - Hradec 49:75
Trutnov - VŠ Praha 87:51

semifinále
Hradec - USK Praha 65:98
Imos Brno - Trutnov 80:68

zápas o 3. místo
Trutnov - Hradec 80:87pp

finále
USK Praha - Imos Brno 73:67

"Letos už jsme vyhrály tak trochu z povinnosti, i proto, že jsme byly pasované do role favoritek. Přesto je taková medaile úžasná," dodává.

Hartigová patří v týmu Hradce společně s Darinou Mišurovou k nejzkušenějším hráčkám a ví, jak těžká je cesta na vrchol. Obzvlášť proti Trutnovu.

Zatímco loňská ligové série o třetí místo gradovala, nabídla hodně vypjaté momenty, souboj v poháru nesl jiné znaky.

"Rozhodně to nebylo tak psychicky vypjaté, i když měly oba týmy v závěru základní hrací doby možnost urvat vedení," soudí Hartigová.

Dalšího týmového úspěchu si cení o to víc, že přišel proti rivalovi, v jehož barvách dříve působila.

"Všechno v tenhle den vlastně hrálo ve prospěch Trutnova a my jsme je porazily. A ještě v prodloužení. To vám udělá dvojnásobnou radost," potěšilo hradeckou pivotku. A další úspěch ještě týmu pomůže, aby se zlepšil v bojovnosti, kterou nedávno hráčkám vyčítala trenérka.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž