Darina Mišurová (u míče) v dresu Hradce Králové proti Petře Záplatové z

Darina Mišurová (u míče) v dresu Hradce Králové proti Petře Záplatové z Trutnova. | foto: Vilém Fischl

Máme to dobře rozehrané, zní po výhře v derby od basketbalistek Hradce

  • 0
Nejen že se derby basketbalových rivalek odehrávalo před skvělou diváckou kulisou, ale přineslo také napětí na palubovce podobné tomu z předchozího duelu v Trutnově.

Tehdy se v něm Kara dokázala dotáhnout a znepříjemnit Hradci cestu za body. "Vzpomněla jsem si na první derby v Trutnově. Ale teď jsme si vybudovali rozhodující náskok.

Ne že bychom byli úplně v klidu, ale Trutnov jsme tentokrát do vedení vůbec nepustili," ocenila trenérka Sokola Hradec Králové Romana Ptáčková.

Klid a přesná ruka rozehrávačky. To byl jeden z hlavních klíčů utkání. Darina Mišurová těmito schopnosti dříve udivovala v Trutnově, teď jimi zářila v hradeckém dresu.

"Musíme si prostě vychovat novou Mišurovou. I Darča měla těžké začátky v prvních dvou letech. Teď nám chyběla její nástupkyně Petra Záplatová. Neměli jsme nikoho, kdo by organizoval hru. Mladá Muchová ještě tyhle těžké zápasy nezvládne a Hindrákové taková pozice zcela nesvědčí," uvědomuje si trenér Kary Trutnov Martin Petrovický.

"Klíč byl také v tom, že se Mišurová v zápase dokázala oprostit od trutnovské minulosti, což se nedá říct o našich hráčkách, co hrály v Hradci," dodal. V derby šlo o víc než jen o vládce kraje. Hráčky Hradce si mohly zajistit místo v nadstavbové skupině A1. "Potvrdili jsme postup do téhle skupiny i třetí místo," pochvaluje si Ptáčková. Hradec má pro letošek splněno. Poslední duel před svátky si totiž předehrál.

To Trutnov čeká složitější práce, aby se s Hradcem ve stejné skupině mohl potkávat. "Zápasů je ještě dost, takže porážku v derby beru jako běžný zápas. Máme to dobře rozehrané, pořád máme bod navrch," poznamenal Petrovický. V roce 2013 narazí na oba favority soutěže, mistrovské USK Praha i Imos Brno.

Derby nadchlo. Z atmosféry šel mráz po zádech

Hala plná k prasknutí a hlasité povzbuzování fanoušků na obě strany. V neskutečně elektrizující atmosféře se neslo derby hradeckých basketbalistek v jejich hale proti těm trutnovským.

"Zase jsem si připadala jako za starých časů v Trutnově," říká dlouholetá kapitánka Kary a nyní hráčka Hradce Darina Mišurová. To všechno doprovázeli výborní fandové fotbalistů Hradce Králové, kteří po konci podzimu navštěvují i jiné sportovní akce. I s nimi se na rivalky přišlo podívat dohromady 600 diváků.

"Byla to nejlepší atmosféra v hradecké hale za posledních pět let," říká trenérka Sokola Romana Ptáčková. "Zažívám tohle v Trutnově, ale předčily to ještě zápasy mistrovství světa," dodal její protějšek Martin Petrovický.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž