Jan Bobrovský by chtěl vidět brněnské basketbalistky na kolenou.

Jan Bobrovský by chtěl vidět brněnské basketbalistky na kolenou. | foto: Michal Sváček, MAFRA

Hráčky se asi bojí, že si odřou kolena, štve Bobrovského

  • 0
Na jednu věc byl vždy u basketbalových "Žabin" spoleh: ať hrál tým jakkoliv, vždycky nechal na hřišti duši. Jenže s postupnými odchody klubových symbolů jako Ivana Večeřová, Hana Horáková či Eva Vítečková zmizela nejen kvalita, ale i dřívější zarputilost.

"Kdyby aspoň bojovaly," stýská si nad současnými svěřenkyněmi brněnský trenér Jan Bobrovský.

"Ony si třeba řeknou, že teďka budou pořádně bránit, ale stejně u nich nevidím, že by skočily na zem pro míč. Snad jedině (Jasmine) Thomas, ty ostatní se asi bojí, že si odřou kolena."

Bobrovský je z toho bezradný. "Řev na hráčky možná působí spíš negativně, ale nezabírá ani dobré slovo," krčí rameny.

Spravit náladu mu může dnešní duel s chorvatským Gospičem, v němž bude Frisco od 18 hodin v hale Rosnička usilovat o své druhé euroligové vítězství. "Gospič by měl být papírově nejvíc hratelný soupeř ve skupině, ale jenom v případě, že ubráníme jeho trojky. Mají trošku bláznivý způsob hry, díky kterému mohou každého porazit i s každým prohrát," sděluje Bobrovský.

Nevyzpytatelnost středečního soupeře spočívá právě v jeho trojkové střelbě. "Zato my nemáme žádnou takovou střelkyni, která by při tréninku dala aspoň sedm trojek z deseti," stýská si brněnský kouč.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž