Hráčky Olomouce zradila obrana

Olomouc - Na premiérovou výhru v probíhající sezoně stále čekají basketbalistky olomoucké Univerzity Palackého. V devátém kole první ligy podlehly na vlastní palubovce Spartě Praha 74:90. Olomoučanky přitom začaly dobře, vedly 14:8 a ještě minutu před koncem úvodní čtvrtiny 18:14.

Jenže hostující hráčky potom dvěma trojkami v řadě stav otočily a první část zápasu vyhrály 20:18.

Dva úspěšné tříbodové pokusy se poté podařily i vysokoškolačkám, které tak naposledy v utkání vedly 24:23. První půli ale získala Sparta poměrem 44:37.

"Bylo poznat, že forma Olomouce jde nahoru," řekl trenér Pražanek Petr Fejk.  "V závěru utkání se však prokázalo, že máme přece jen lepší kádr."

Po změně stran hostující tým i díky chybám domácích košíkářek postupně zvyšoval svůj náskok až na rozdíl dvaceti bodů a odstup už bezpečně udržel.

"Prohra o šestnáct bodů mě mrzí, protože průběh zápasu tomu nenasvědčoval," posteskl si kouč univerzity Svatopluk Horák.

"Dva naše výpadky v obraně ale způsobily, že soupeř odskočil na deseti až dvanáctibodový rozdíl, který si v pohodě pohlídal." Nejlepší střelkyní střetnutí byla domácí Vlková, autorka 30 bodů.

V sestavě Olomouce chyběla Steffanová, která na Hanou přišla právě ze Sparty a na základě dohody mezi kluby nemohla nastoupit.

"I když to na projevu družstva tolik nebylo znát, tak nám samozřejmě chyběla," mínil Horák.

"S její přítomností na hřišti totiž stoupá kompaktnost našeho výkonu."
Tuto sobotu se olomoucké basketbalistky opět představí domácímu publiku, a to v duelu se šestými Karlovými Vary.

"Abychom mohli pomýšlet na úspěch proti celkům ze středu tabulky, tak musíme zapracovat na lepší obranné souhře," říká kormidelník Hanaček.  "Osobně věřím, že se v této činnosti časem zlepšíme."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž