Dwyane Wade s LeBronem Jamesem ještě v dresu Miami.

Dwyane Wade s LeBronem Jamesem ještě v dresu Miami. | foto: AP

Wade se znovu sejde s Jamesem. Po odchodu z Chicaga míří do Clevelandu

  • 26
Dwyane Wade se v basketbalové NBA znovu v jednom týmu potká s LeBronem Jamesem, s nímž v letech 2012 a 2013 vybojoval v Miami mistrovské tituly. Wade totiž po rozvázání smlouvy s Chicagem míří do Clevelandu.

Trojnásobný vítěz NBA Wade uzavře podle ESPN s finalistou posledních tří sezon roční kontrakt na 2,3 milionu dolarů - tedy za veteránské minimum.

Wade tak upřednostnil spojenectví z jedním ze svých nejbližších přátel před nabídkami ze San Antonia, Oklahoma City a Miami.

Pětatřicetiletý basketbalista se loni upsal rodnému Chicagu s cílem pozvednout někdejšího šampiona NBA. 

Jenže poté, co v létě opustily tým jiné hvězdy Jimmy Butler a Rajon Rondo, se ale rozhodl také odejít a vykoupil se ze smlouvy.

Během 14 sezon v NBA má Wade průměr 23,3 bodu na zápas. Miami dovedl k titulu i v roce 2006, kdy byl zvolen nejužitečnějším hráčem finále. Dvakrát byl vybrán do nejlepší sestavy soutěže a dvanáctkrát do Utkání hvězd NBA. V roce 2009 byl nejlepším ligovým střelcem.

Wade je tak už třetím členem „Banana Boat“, který přes léto mění angažmá - také se drží víry, že pomůže sesadit dominující Golden State Warriors.  

Dwyane Wade, Chris Paul a LeBron James na slavném snímku ze společné dovolené:

08.července 2015 v 15:00, příspěvek archivován: 27.září 2017 v 12:44

LeBron, D-Wade & CP3 -- Just 3 Guys On a Banana Boat (Pic) http://t.co/uxW2vCYshg http://t.co/ViLnqDFbaq

Z party basketbalových třicátníků se stěhovali rovněž Carmelo Anthony, který se v Oklahoma City potká s Russellem Westbrookem a Paulem Georgem, a Chris Paul, jenž podpoří Jamese Hardena v Houstonu

Wade se kromě Jamese v Clevelandu sejde rovněž s Kevinem Lovem, Derrickem Rosem či Isaiahem Thomasem. Poslední jmenovaný je však nyní zraněný a do hry se vrátí na přelomu kalendářního roku..

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž