Duncanovi se vrací forma

Jak důležitý je pro svůj tým Tim Duncan, to se znovu ukázalo v posledních dnech - po vleklých zdravotních potížích a nevyrovnaných výkonech jeho i San Antonia se mladší z dvojice "Věží" konečně dostal do optimální pohody a jistě zcela zaslouženě byl vyhlášen Hráčem týdne v NBA za období od 22. do 28. ledna, kdy dovedl Spurs k bilanci 3/0 a na konto si připsal individuální průměry 30,7 bodů a 13,3 dokoků na zápas.
Pětadvacetiletý pivot, který vytvořil spolu s veteránem Davidem Robinsonem nejobávanější podkošovou dvojici v NBA, byl fanoušky zvolen do základní pětky Západu v letošní blížící se All-Star Game - a jako by ho to povzbudilo, předvedl v minulém týdnu opravdu mimořádné výkony. Na "rozjezd" si Spurs v úterý pohráli s Vancouverem a Duncan k více než přesvědčivé výhře 110:77 přispěl 23 body a 9 doskoky, když zdaleka nemusel odehrát svůj obvyklý počet minut. Další dva zápasy týdne ale byly proti mnohem těžším soupeřům.

Ve čtvrtek San Antonio hrálo na horké půdě v Sacramento a Duncan předvedl famózní výkon - nasbíral 36 bodů a 21 doskoků a pomohl Spurs k cenné výhře 91:97 nad lídrem Západní konference. V sobotu pak přišel další těžký zápas - v Utahu - a také další skvělý výkon: 33 bodů, 10 doskoků a 4 bloky znamenalo, že v souboji rivalů z čela Středozápadní konference jasně dominovalo San Antonio (86:99).

Dalšími kandidáty na ocenění pro nejlepšího hráče týdne tentokrát byli: Jerry Stackhouse, Steve Francis, Sam Cassell, Allen Iverson a Juwan Howard.

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž