Catalina De La Quintanová z Pardubic proti obraně Julie Demirerové z DSK

Catalina De La Quintanová z Pardubic proti obraně Julie Demirerové z DSK Basketball. | foto: Michal Klíma, MAFRA

Basketbalistky DSK zahájily cestu za udržením výhrou nad Pardubicemi

  • 2
Souboje o udržení v Ženské basketbalové lize byly zahájeny utkáním mezi 11. a 12. týmem dlouhodobé části. Studánka Pardubice doma padla 69:71 s pražským DSK Basketball. O výsledku rozhodly dva úspěšné trestné hody Ley Merschové v poslední vteřině duelu.

Pražský celek tím navázal na dvě předchozí výhry této sezony. Obě přišly v nadstavbové fázi a obě v utkáních s nejbližším tabulkovým rivalem - Pardubicemi.

Východočešky musely v domácím duelu takřka neustále dotahovat, ve 24. minutě ztrácely už 13 bodů. Díky střeleckému vzepětí ve druhé půli, na kterém se nejvýrazněji podílela pivotka Renáta Březinová, autorka 17 bodů, se jim podařilo dovést duel do napínavé koncovky. V ní však měla poslední slovo německá reprezentantka Merschová.

Nejlepší kanonýrkou zápasu se stala hostující Alena Huňková, která se blýskla 25 body (trojková střelba šest z dvanácti pokusů). Ve vítězném celku ji podpořily Merschová 14 a Petr Horáková jedenácti body.

Odveta se hraje v Praze v sobotu 28 dubna. Následovat budou další zápasy šestikolové fáze, do kterých se už zapojí úspěšnější celky ze semifinále první ligy. V něm zatím vede Valosun Tišnov nad pražskou BA Sparta 2:0 na zápasy. Kralupy - Junior remizují s BLC Sparta Praha 1:1. Dva nejlepší se objeví v příštím ročníku ŽBL.

Excelsior Ženská basketbalová liga - baráž, předehrávka 3. kola

Pliska Studánka Pardubice - DSK Basketball 69:71 (10:18, 32:37, 47:52)
Nejvíce bodů:
Březinová 17, De La Quintanaová 15, Jedličková 10 - Huňková 25, Merschová 14, Horáková 11


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž