Miroslav Kvapil (vlevo) z Opavy se pokouší ubránit pardubického Travise Nelsona.

Miroslav Kvapil (vlevo) z Opavy se pokouší ubránit pardubického Travise Nelsona. | foto: Michal Klíma, MAFRA

Derby patřilo basketbalistům Opavy, vyhráli už pošesté v řadě

  • 0
Vítězná šňůra basketbalistů Opavy v Mattoni NBL pokračuje. Uspěli pošesté za sebou. V nevyzpytatelném derby je nezastavila ani Ostrava.

Opavští ve středečním 35. kole Mattoni NBL doma zvítězili 85:76.

"Jsme rádi za tu sérii, ale pořád máme respekt ke každému soupeři," upozornil opavský trenér Petr Czudek. "Týmy jako Ostrava bojují o co nejlepší postavení pro play-off, další o to, aby se vyhnuli baráži." Opavští dali první body až ve 4. minutě. Poprvé vedli ve 24. minutě po šestkách Šiřiny 24:23.

Stav se jim však podařilo otočit až ve třetí čtvrtině.

Opavské mužstvo potvrdilo, že šlape, byť mu chybějí zranění hráči Ladislav Tóth, Radim Klečka a Jiří Dihel. V pořádku není ani opora Ladislav Sokolovský, který má poraněné vazy v rameni.

Přesto včera už naskočil do hry. Odehrál 23:31 minuty a dal sedm bodů. "Láďa hrál se sebezapřením," uvedl Czudek.

"Opava potvrdila roli favorita," řekl ostravský trenér Dušan Medvecký. Ten prochází touto sezonou s úzkým kádrem sedmi hráčů, které doplňují mladíci. Ke všemu Ostravským od 4. ledna chybí kanadský pivot Adam Folker. A hrát už nebude, jelikož kvůli přetrvávajícím problémům s kolenem odletěl na léčení do Kanady.

"Ukončili jsme s ním smlouvu," uvedl Medvecký. Kouč se ale na nedostatek hráčů nevymlouvá. "Prostějov s takovým kádrem loni udělal finále," připomněl Medvecký. "Kluci vědí, že budou hrát hodně, ale na druhou stranu vidí i to, že je nemám kým vystřídat."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž