Děčín postupuje, ostatní série srovnány

  19:31
Brno - Ve třetím utkání čtvrtfinále play-off využil i podruhé Děčín výhodu domácí palubovky a po výhře 85:68 nad Libercem postoupil do semifinále. Basketbalisté A Plus Brno, Nymburka a Prostějova rovněž v domácích zápasech nezaváhali a srovnali stav svých sérií na 1:1. Rozhodující zápasy se hrají zítra.

Děčín - Liberec 73:69
(17:15, 38:26, 49:43)

Liberečtí se poměrně dlouho přetahovali s druhým týmem základní části o vedení a definitivně o něj přišli až v úvodu druhé čtvrtiny.

Děčínu se povedla jedenáctibodová šňůra na 32:21, na které se podílel osmi body Mulligan a trojkou Miloš. Hosté ale bojovali i po změně stran, postupně dotahovali ztrátu a po Černoškově trojce byli pozadu jen o bod (48:49).

Tříbodová střelba ale nakonec byla rozhodující zbraní domácích. Když se od 35. minuty trefili postupně Mulligan, Pavel Houška, Sanders a znovu Mulligan, domácí už vedení uhájili.

"Série byla těžká, náročná hlavně z psychického hlediska. Nastupovali jsme v roli favorita a prohrávali 0:1. Ale zvládli jsme to," řekl děčínský trenér Pavel Budínský. Od severočeských rivalů se dočkal gratulace, soupeř vzal vyřazení sportovně.

"Snažili jsme se být co nejvyrovnanějším soupeřem, nechtěli jsme nic vzdát. Dnes jsme se ve druhém poločase do utkání vrátili, i když to před tím pro nás nevypadalo dobře. Nakonec utkání rozhodly ty trojkové pokusy, myslím, že to byly klíčové momenty utkání," uvedl liberecký kouč Jan Slowiak.

Nejvíce bodů: Mulligan 22, Sanders 16, P. Houška 13, Miloš a Soukup po 10 - Kraus 15, Černošek 12, T. Tóth 10. Rozhodčí: Šedivý, Vondráček, Karásek. Trestné hody: 34/26 - 20/16. Fauly: 26:30. Trojky: 5:5. Diváci: 1100. Nejlepší hráč: Mulligan. Konečný stav série: 2:1.

A Plus ŽS Brno - Mlékárna Kunín 90:77
(25:14, 45:33, 66:55)

Hned úvod určil ráz zápasu. Brňané po dvou trojkách Pracha a koši Machače vedli po 72 sekundách už 8:0. Kunín se sice ještě na chvíli vzepjal k odporu, po šesti minutách snížil na 12:15, v celém utkání ale ani jednou nevedl.

Naopak domácí získali do konce první čtvrtiny jedenáctibodový náskok, který si taktickou hrou udržovali až do konce zápasu. Oporou Brna byl pivot Benda, který k jedenácti doskokům přidal 20 bodů. Střelecky si vedl dobře Prach, jenž zaznamenal 22 bodů, z toho čtyři trojky.

"Ocenění zaslouží bojovnost našeho týmu, který zvládl v psychicky velmi náročném utkání obrannou i útočnou fázi. Vycházela nám i koncovka a hlavně mám radost z toho, že jsme přerušili fantastickou sérii Kunína," řekl asistent brněnského trenéra Libor Jeřábek.

Trenér Zbyněk Choleva si stěžoval na špatný vstup Mlékárny do zápasu. "Nechali jsme soupeře rozstřílet a manko ze začátku se s námi už táhlo. Brňané velmi dobře stříleli i doskakovali," uvedl Choleva.

Nejvíce bodů: Prach 22, Benda 20, Machač 14, Chán 13 - Williams 16, Reinberger 14, Venta 13, Timberlake 12. Rozhodčí: Dolinek, Vyklický, Volejník. Trestné hody: 14/11 - 12/11. Fauly: 16:18. Trojky: 7:8. Diváci: 1500. Nejlepší hráč: Benda. Stav série: 1:1.

Prostějov - Pardubice 104:92
(24:16, 58:35, 87:59)

Favorizovaní prostějovští basketbalisté oplatili Pardubicím porážku z předchozího utkání a vyrovnali stav série na 1:1. Rozhodnutí padne v neděli, kdy se opět v Prostějově odehraje od 18:00 třetí zápas.

Hanáci začali energicky, ale v přemíře snahy jejich prvních sedm střeleckých pokusů minulo koš. Až ve třetí minutě zaznamenal Crisp dvě tříbodové trefy a odstartoval střelecké hody domácího týmu proti soupeři, který se v počátku sám jen obtížně dostával k zakončení. S rostoucím náskokem ale přibývaly prostějovským hráčům také osobní chyby, v závěru první čtvrtiny už měli Bryan a Tomaszek po třech.

Přesto se jako první vyfauloval už po začátku druhé části hry pardubický pivot Trnka. Domácí si pak do přestávky zajistili rozhodující náskok, z kterého ubylo až v poslední části, když Orli s vědomím bezpečného vedení odpočívali. Zatímco v průběhu utkání vedli i o třicet bodů, nakonec zvítězili jen o dvanáct.

"Měli jsme výborný vstup do utkání. Rozhodlo naše nasazení v první polovině. Pak jsme neudrželi koncentraci a polevili, nejdůležitější je pro mne ale vítězství," uvedl domácí kouč Miroslav Marko. Podle jeho protějšku Stanislava Petra nehráli hosté týmově. "Očekávali jsme veliký tlak, ale nezvládli jsme ho. Hlavně v první polovině jsme se zalekli případného postupu," řekl.

Nejvíce bodů: Crisp 23, Bryan 14, Kudelin 13, Pavlík a Stuchlý po 12 - Gamma 18, Ames 16, Mujagič 15, Jelínek a Majerík po 12, Marek 11. Rozhodčí: Zachara, Vrážel, Hruša. Trestné hody: 29/21 - 33/22. Fauly: 28:24. Trojky: 15:10. Diváci: 1600. Nejlepší hráč: Kudelin. Stav série: 1:1.

Nymburk - Ostrava 82:68
(23:16, 33:36, 58:55)

Basketbalisté Nymburka si proti Ostravě vynutili třetí čtvrtfinálový zápas, ale senzaci odvrátili jen po velkém boji. Vítěz základní části dokonce ještě po prvním poločase prohrával a až do posledních minut zápasu neměl proti houževnatému soupeři nic jistého.

Navíc se Nymburku zranila slovenská opora Radoslav Rančík. Po přestávce ale zdobila tým úřadujícího mistra bojovnost, která přinesla vyrovnání série. V neděli začne třetí zápas v Nymburce v 18:00.

"Po druhé čtvrtině jsme se dostali do těžké situace. Psychika týmu byla zraněním Rančíka negativně ovlivněna," přiznal domácí kouč Muli Katzurin.

"Nicméně po přestávce ukázali všichni hráči svůj charakter a do zbytku zápasu šli zcela naplno. Všichni si zaslouží mou pochvalu," řekl.

František Rón byl i přes porážku s výkonem mužstva spokojený, outsider play off měl k letošnímu třetímu triumfu nad suverénem základní části neustále blízko.

"Myslím, že jsme odehráli poměrně slušné utkání. Drželi jsme krok s úřadujícím mistrem ligy do poloviny čtvrté čtvrtiny. Pak jsme bohužel začali hrát křečovitě v útoku, špatně jsme se pohybovali," uvedl Rón.

Nejvíce bodů: Washington 22, Sokolovský 19, Rančík 13 - Mitchel 18, Pospíšil 14, Procházka 8. Rozhodčí: V. Lukeš, Macela, Kapl. Trestné hody: 42/31 - 33/24. Fauly: 27:33. Trojky: 3:8. Diváci: 1200. Nejlepší hráč: Rančík. Stav série: 1:1.

Brněnský basketbalista Pavel Prach ve druhém čtvrtfinále play-off proti Kunínu.

Autoři: ,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

  • Nejčtenější

Anglie - Brazílie, Francie - Německo. Kde zdarma sledovat sobotní fotbalové šlágry?

21. dubna 2024

Víkend je ve znamení reprezentačního fotbalu a přináší řadu atraktivních zápasů. Po pátečním...

Rallye Šumava ukončila tragická nehoda, zemřela při ní spolujezdkyně

20. dubna 2024  17:16,  aktualizováno  20:59

Tragédie se odehrála při Rallye Šumava. Při sobotní rychlostní zkoušce havarovala nedaleko Strážova...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Třinec - Pardubice 4:1. Oceláři odvrátili konec, finále rozhodne až sedmý zápas

26. dubna 2024  16:30,  aktualizováno  21:40

Drama pokračuje. Hokejová extraliga ani po šesti finálových duelech nezná letošního mistra, neboť...

Třinec - Pardubice 2:6, série je srovnána. Domácí dostali lekce z přesilovek

21. dubna 2024  16:40,  aktualizováno  21:38

Do Pardubic se extraligové finále přesune za vyrovnaného stavu 2:2. Hokejisté Třince ve čtvrtém...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Slavia zakopla, Sparta vyhraje základní část. V elitní skupině bude i Boleslav

20. dubna 2024  14:20,  aktualizováno  21.4 20:05

I když doma dostali tři góly, sparťanští fotbalisté v sobotu odpoledne v divokém utkání s Baníkem...

Duplantis se i v Su-čou vznesl nad šest metrů, světový rekord mu odolal

27. dubna 2024  15:27

Švédský tyčkař Armand Duplantis po triumfu v Sia-menu vyhrál i mítink Diamantové ligy, který se...

Salač odstartuje do motocyklové Velké ceny Španělska z páté řady

27. dubna 2024

Filip Salač se kvalifikoval do Velké ceny Španělska třídy Moto2 čtrnáctým časem a v neděli...

Pětibojařka Novotná skončila osmá na SP v Budapešti, Hlaváčkovou zradil parkur

27. dubna 2024  14:44

Moderní pětibojařka Veronika Novotná skončila osmá na Světovém poháru v Budapešti. Lucie...

Evropská šance pro Teplice. Ve srandě to v kabině zazní, přiznává Trubač

27. dubna 2024  14:35

Léta se klepaly v nervácích o udržení, teď se prvoligové Teplice třesou na boj o poháry. Jejich...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

Bývalý fitness trenér Kavalír zrušil asistovanou sebevraždu, manželka je těhotná

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpí osmým rokem amyotrofickou laterální sklerózou. 19. dubna tohoto roku měl ve...

Herečka Hunter Schaferová potvrdila románek se španělskou zpěvačkou

Americká herečka Hunter Schaferová potvrdila domněnky mnoha jejích fanoušků. A to sice, že před pěti lety opravdu...

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta Vondroušová (24), se...

Horňáci versus dolňáci. Víme, čemu muži dávají přednost, a je to překvapení

Ženské tělo je pro muže celkově velmi atraktivní a nabízí jejich očím mnoho zajímavých partií. Největší pozornosti se...

Hello Kitty slaví padesátiny. Celý svět si myslí, že je to kočička, jenže není

Kulatý obličej se dvěma trojúhelníkovýma ušima, drobný čumáček, vousky a červená mašle na uchu. Taková je Hello Kitty,...