Tomáš Vyoral z Děčína vzlétl mezi prostějovskými Janem Tomancem (vlevo) a...

Tomáš Vyoral z Děčína vzlétl mezi prostějovskými Janem Tomancem (vlevo) a Martinem Novákem. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Z pekla do ráje. Děčínský Vyoral rozhodl v poslední sekundě

  • 0
Do konce zápasu zbývaly čtyři sekundy, když Jakub Šiřina po děčínské chybě dokonal obrat a poslal basketbalisty Opavy do vedení 77:76. Hosté už na lavičce poskakovali a slavili vítězství, jenže pak se stalo něco málo vídaného. Jeden z nejmladších Válečníků Tomáš Vyoral si vzal míč, předribloval s ním celé hřiště a s klaksonem ho poslal do koše. Děčín - Opava 78:77.

Hrdinu Vyorala ostatní Válečníci povalili na palubovku a dlouho slavili velké vítězství v NBL. „Vždyť nám to vítězství sebrali přímo z rukou,“ zaslechli fanoušci v ruchových mikrofonech bědujícího opavského pivota Martina Gniadka; zápas vysílala ČT a byla to parádní reklama na basket.

„Byl to výborný zápas do televize. Ty zápasy s Opavou jsou pořád ve stejném duchu, každý chvilku tahá za delší konec lana. V závěru jsme bohužel udělali tři mentální chyby, ale nakonec nás Vyoral posunul ke šťastné výhře,“ radoval se děčínský trenér Pavel Budínský.

Zato opavský kouč Petr Czudek vítěznou děčínskou trefu z poslední vteřiny těžko vstřebával. „Nevím, co jsme udělali basketbalovému bohu, že už nás podruhé takhle potrestal. Nedá se nic dělat, musíme se z toho zase oklepat a jít dál. Bolí to o to víc, že teď budeme cestovat sedm hodin zpátky. A určitě by se nám jelo domů lépe, kdybychom vyhráli.“

Opava stáhla už jedenáctibodové manko, když čtyři vteřiny před koncem díky Šiřinovi převrátila skóre na svou stranu, zdálo se vítězství hostů jako hotová věc.

„Možná už jsme předčasně oslavovali, že je konec. Na Vyorala měla přijít větší pomoc,“ litoval rozehrávač Jakub Šiřina.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž