Děčín čeká na rozhodnutí o hale

Děčín - Až během středy vynese kolaudační komise definitivní ortel, zda se v rekonstruované hale v Děčíně odehraje dnešní prvoligový zápas proti košíkářům USK Praha. „Věřím, že se hrát bude. Uděláme proto přes noc vše,“ slíbil včera Miloš Lebeda, jednatel klubu. Soubor děčínského kouče Pavla Budínského neměl do posledních chvil na přípravu klid.

„Jsme pořád v napětí. Jak se můžeme soustředit, když se díváme na videorozbor a kolaudační hlídka kontroluje stav dveří? Hledají ve všem mouchy, je to neuvěřitelné,“ řekl trenér.

USK považuje za tým se známkou nejvyšší kvality. „Jsou známi velkou agresivitou, kolektivním pojetím, hrají spolu dlouho, alchymie mužstva je sestavená dobře,“ chválí Budínský protivníka.

Ústí bude chtít s Pardubicemi od 17.30 odčinit debakl se Spartou. „Nesmí se opakovat, abychom svěsili za nepříznivého stavu hlavy. To byl extrém!“ řekl ústecký generální manažer Petr Beran.

Soka se obává. „Letos jsou silnější,“ počítá zahraniční posily Petroviče, Wrighta a Gamma. „Musíme je ubránit tak na 75 bodech, protože při naší střelecké potenci je nepřestřílíme,“ tuší Beran.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž