David Pekárek z Pardubic na nymburské palubovce

David Pekárek z Pardubic na nymburské palubovce | foto: David Šváb / ERA Basketball Nymburk

Pardubicím první zápas uletěl. Musíme dřít vzadu, velí křídlo

  • 0
V létě prožil zajímavou zahraniční štaci v kanadském Edmontonu, pak se zranil ve Federálním poháru v utkání proti Komárnu a musel vynechat závěr přípravy pardubických basketbalistů. Ještě před startem nejvyšší domácí soutěže se ale křídelník David Pekárek stihl vykurýrovat a nastoupil hned do prvního utkání Pardubic na palubovce Ostravy.

Odehrál téměř 27 minut a zaznamenal sedm bodů, jenže na výhru to nestačilo. Namotivovaná Beksa prohrála v Ostravě o jedenáct bodů 77:88.

„Možná jsme byli nervózní, těžko říct, čím byl ten nepovedený začátek soutěže způsobený. Hráli jsme hrozně nedisciplinovaně a neorganizovaně v útoku,“ štvalo Pekárka v hodnocení pro klubový web.

Pardubice v Ostravě neměly nárok prakticky hned od začátku. Nedokázaly zakončit ani jeden z prvních tří útoků, soupeř se chytil a už v závěru první čtvrtiny vedl 26:13.

„Ostravu se nám pak už bohužel nepodařilo zastavit. Nakonec jsme dostali 88 bodů, což je hrozně moc. Musíme začít od základů, dřít v obraně, protože jedině tudy povede cesta ke zlepšení,“ uvědomoval si Pekárek.

Pardubický šéf Stara: Loňská sezona? Nevýrazná, chceme semifinále

Jediným světlým momentem zápasu v Ostravě byla pro Beksu polovina druhé čtvrtky, kdy vedla 35:34, záhy ovšem znovu rychle ztrácela, stejně jako celý zápas.

Ostravu k vítězství dotáhlo především trio Majerčák – Morgan – Radukič, které dohromady zaznamenalo 63 bodů. Nejlepším střelcem Beksy byl 16bodový Šafarčík.

V příštím kole Beksa nastoupí ve středu od 18 hodin v Děčíně.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž