Mike Lenzly z Nymburka (vpravo) v souboji s Yoshou Shippem z Galatasaraye.

Mike Lenzly z Nymburka (vpravo) v souboji s Yoshou Shippem z Galatasaraye. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Chceme hrát nadnárodní ligu i za rok, zní z basketbalového Nymburka

  • 20
Caserta (Od zvláštního zpravodaje MF DNES) - Konec průlomové sezony se blíží. Basketbalisté Nymburka úterním zápasem v italské Casertě završili Eurocup, v Jadranské lize jim zbývají už jen čtyři zápasy a za tři týdny zažijí návrat do minulosti. Už se opět budou soustředit jen na zápasy v Česku.

"Chceme znovu vyhrát domácí titul i proto, že účast v Eurocupu je pro nás i v příští sezoně důležitá," řekl manažer pro zahraniční soutěže Ondřej Šimeček.

A co Euroliga? Chtěli byste opět zkusit kvalifikaci?
Sami se do ní přihlásit nemůžeme. Záleží na tom, jestli vůbec vedení Euroligy bude rozdávat pozvánky do kvalifikace.

Může vám pomoci, že v tomto ročníku hrajete Jadranskou ligu?
To na kvalifikaci Euroligy nemá vliv. Díky účasti v Eurocupu v minulých letech jsme si udělali slušné jméno. Pokud se kvalifikace bude hrát, předpokládám, že pozvánku do ní bychom obdrželi díky tomu. Když jsme vstupovali do Jadranské ligy, jednou z podmínek našeho přijetí bylo to, že nebudeme součástí stávajícího klíče k účasti v Eurolize a Eurocupu.

Jak se na vás dívají konkurenti v Jadranské lize?
Rozdělil bych je na dvě poloviny. Ti, kteří hrají nebo někdy hráli evropské poháry, jsou na cizince zvyklí. Ale pak jsou kluby, pro něž jsme exotika. Někde na nás ze zvědavosti přišlo více diváků, než je tam zvykem. A když oni letí do Prahy, berou to jako zážitek.

Zúčastníte se i příštího ročníku?
Evropským trendem je sdružování silných týmů v nadnárodních soutěžích. Jsme součástí tohoto vývoje a chceme se dál měřit s kvalitními soupeři v takovýchto ligách.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž