Kateřina Křížová (vpravo) z Hradce Králové versus Michaela Vondráčková z...

Kateřina Křížová (vpravo) z Hradce Králové versus Michaela Vondráčková z Trutnova | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Domácí neporazitelnost v derby pokračuje, v poháru uspěly hráčky Hradce

  • 0
I třetí derby letošní sezony mezi basketbalistkami Hradce Králové a jejich soupeřkami z Trutnova potvrdilo pravidlo o vítězství domácího týmu. Hradecké Lvice totiž ve čtvrtfinále poháru dokázaly na své palubovce porazit Trutnov o deset bodů 78:68. Postoupily tak do Final Four, které se odehraje na konci února v Karlových Varech.

Vzhledem k tomu, že do něho nezasáhne suverén posledních sezon USK Praha a že se ho účastní domácí Karlovy Vary, kterým v Ženské basketbalové lize patří až sedmé místo, zdá se šance na zisk medaile pro Lvice velmi reálná.

Trutnovské basketbalistky v Hradci Králové přitom nezačaly špatně, dokonce vyhrály dvoubodovým rozdílem 16:14 první čtvrtinu. Poté se však do vedení dostaly Lvice a Kara pouze dotahovala.

„Většinu zápasu jsme sice jen dotahovali, ale naše ztráta nebyla velká. Ve třetí čtvrtině nám domácí na chvilku odskočili na jedenáct bodů, ale rychle jsme to smazali a v závěru snížili na čtyři body,“ hodnotil utkání asistent trenéra Kary Pavel Prokeš.

Jenže v závěru zápasu Hradec znovu odskočil a nakonec dokázal podruhé za sebou Karu zdolat.

„Oproti minulému zápasu jsme svoji hru zrychlili a byli jsme agresivnější, nicméně pořád nás trápí nepřesnosti v útoku i obraně,“ dodal Prokeš.

Do Trutnova přišla i dobrá zpráva: Final Four Středoevropské ligy se odehraje ve slovenském Ružomberku, který vedení Kary podporovalo.

Přestože Kara ještě poslední zápas v základní skupině neodehrála, má už jistý postup do závěrečné části soutěže. Ta se odehraje 12. a 13. března. Ještě předtím v posledním utkání skupiny přivítá Kara na domácí palubovce Ostravu. Zápas se odehraje 24. února v 18 hodin.

V lize se představí v sobotu od 17 hodin na palubovce Žabin Brno. Lvice o hodinu dříve ve stejný den přivítají druhý brněnský tým Valosun.

Český pohár basketbalistek

čtvrtfinále

Slavia Praha - Nymburk 63:73
Žabiny Brno - Valosun Brno 57:71 (35:43)
Hradec Králové - Trutnov 78:68 (35:31)

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž