Momentka ze zápasu devátého kola basketbalové ligy mezi Kolínem a Prostějovem

Momentka ze zápasu devátého kola basketbalové ligy mezi Kolínem a Prostějovem | foto: Petr Topič, MAFRA

Prostějov končí ve čtvrtfinále Českého poháru, obhájce zaskočil Kolín

  • 0
Basketbalisté Kolína se postarali o překvapení čtvrtfinále Českého poháru, vyřadili obhájce prvenství z Prostějova po domácí výhře 97:76.

Hanákům o víkendu skončila v Pardubicích desetizápasová vítězná šňůra v lize, jejíž součástí byla i prosincová výhra nad Kolínem až v prodloužení, tentokrát už se Středočechům podařilo překvapení dokonat.

„Řekli jsme si, že pokud chceme vyhrát, musíme odehrát naše nejlepší utkání, a to se povedlo,“ citoval web kolínského klubu trenéra Predraga Benáčka.

„Domácí vyhráli zaslouženě. Vedli prakticky celý zápas, hráli velmi dobře, na rozdíl od nás. My jsme se nemohli opřít o naše podkošové hráče, kteří hodně chybovali. Do poslední čtvrtiny jsme byli ještě na dostřel, ale potom už jsme zkolabovali úplně,“ řekl trenér Prostějova Zbyněk Choleva.

Vedoucí tým NBL Děčín si poradil s rezervním týmem Nymburka a na jeho hřišti vyhrál 72:67. Opava zvítězila na palubovce Jindřichova Hradce 78:71, domácím nepomohlo proti favoritovi ani 30 bodů Jiřího Šouly.

Dopředu měly účast ve Final Four jistou Pardubice, které budou 12. a 13. února hostitelem závěrečných bojů. Soutěže se stejně jako v minulé sezoně nezúčastnil mistrovský Nymburk, vloni v Brně trofej získal Prostějov po finálové výhře nad Děčínem.

Český pohár basketbalistů

Čtvrtfinále:

Kolín - Prostějov 97:76 (50:42)
Jindřichův Hradec - Opava 71:78 (33:35)
Nymburk B - Děčín 67:72 (32:40)

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž