Ladislav Tóth (vpravo) v dresu Plzně zakončuje na koš Nymburka přes Lukáše

Ladislav Tóth (vpravo) v dresu Plzně zakončuje na koš Nymburka přes Lukáše Palyzu. | foto: Jiří Bervida, MAFRA

Byla to velká škola, přiznával po Nymburku plzeňský střelec Tóth

  • 0
Do Plzně přišel před letošní sezonou z Prostějova, zkušeností má ve svých osmadvaceti letech na rozdávání. Přesto křídelník Ladislav Tóth, který byl s osmnácti body nejlepším střelcem Plzně při porážce 65:93, přiznává: "Zápas s Nymburkem byl školou".

I pro vás?
I pro mne. A pro mladé kluky jsou takové zápasy nutné. Samozřejmě dochází k situacím, kdy se zlobí, protože agresivní obrana je opravdu nepříjemná, ale to hráčům jen přidá. Nymburk tohle zažívá v Eurocupu, my to zažíváme s ním v domácí soutěži.

Prohráli jste 63:95. Můžete si ze zápasu odnést i něco pozitivního?
Jedno velké pozitivum bylo, že jsme to nezabalili, že jsme bojovali až do konce, snažili jsme se až do konce jejich náskok snížit. Navíc jsme cítili, že jsou trošku odevzdaní a snažili jsme se je alespoň trošku potrápit. Myslím, že v některých částech zápasu se nám to i dařilo. Ale bohužel, když jsme zkoušeli zónový pres, dostali jsme pár snadných trojek, čímž odskočili na více než 30bodový rozdíl. Ale kdy jindy si to vyzkoušet.

V sobotu jedete do Opavy, na půdu přímého konkurenta o desáté místo. S čím?
To bude určitě úplně jiný zápas. Pro nás je dobré, že jsme před Opavou měli Nymburk, protože Nymburk na nás vletěl s agresivní obranou, což nám může pomoci v připravenosti. Být víc agresivní, chodit do osobních soubojů. Opava hraje zónovou obranu skoro celé zápasy a bude to těžké. Ale rozhodně tam pojedeme s myšlenkou vyhrát.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž