Brno zažije poslední derby, jde o hodně

Brno - Jedni se perou o čtvrté místo, druzí zoufale bojují o záchranu. Poslední letošní brněnské derby v basketbalové Mattoni NBL mezi A Plus OHL ŽS Brno a BBK IVes nebude mít o náboj nouzi. V městské hale ve Vodově se hraje dnes od 16:30. O favoritovi ale není pochyb, domácí A Plus má na kontě o propastných 18 výher víc.

"Ovšem i když BBK naposledy proti Děčínu neobstál, v ostatních zápasech poslední čtvrtiny podával solidní výkony," upozorňuje Libor Jeřábek, asistent A Plus.

Jeho tým sice kvůli natrženým vazům v kotníku přišel o Američana Lamonta Rolanda, přesto si nemůže dovolit zaváhání. Stále se totiž může posunout na 4. místo stejně jako propadnout na šesté.

"Při úzkém okruhu hráčů ovšem znamená Rolandova neúčast citelné oslabení. Bude nám zřejmě chybět až do konce základní části," sděluje Jeřábek, jehož trápí i viróza pivota Aleše Chána.

Problémů soupeře bude chtít využít BBK k tomu, aby alespoň přiživil nyní už mizivou naději na záchranu.

Stále poslední tým ligy má posledních pět zápasů k tomu, aby nashromáždil potřebné tři výhry. "Budeme bojovat až do konce," vyhlásil ale trenér Jiří Jandák.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž