Marcus Smart z Bostonu se modlí za zdraví spoluhráče Jaylena Browna, který...

Marcus Smart z Bostonu se modlí za zdraví spoluhráče Jaylena Browna, který spadl tvrdě na záda v zápase s Minnesotou. | foto: Reuters

Brown nezvládl smeč, po jeho pádu mrazilo. Po faulu nedohrál ani Curry

  • 16
Basketbalový Boston mohl odejít ze zápasu NBA v Minnesotě spokojený. Veze si vítězství 117:109 a zajistil si play off. A jeho křídelník Jaylen Brown je v pořádku. Mladík se šťastnou sedmičkou nezvládl smeč a upadl ošklivě na záda, do šaten však naštěstí zamířil po svých.

Jedenadvacetiletý bostonský tahoun se ve třetí čtvrtině pustil do protiútoku a bylo jasné, že se pokusí důrazně zasmečovat. Tenhle plán mu vyšel, ke koši se vznesl. Jenže ruce mu po obroučce pouze sklouzly a on bez možnosti ztlumit pád letěl z velké výšky a skončil na zádech.

Jaylena Browna mohl rozhodit předchozí faul protihráče Andrewa Wigginse, jeho atak však nijak nevybočil z normálu.

09.března 2018 v 03:50, příspěvek archivován: 09.března 2018 v 05:32

VIDEO: OMG! Jaylen Brown falls hard ?? Please be okay. ???? #NBA #Boston #Celtics https://t.co/1fIqN5uzRt

Pro zobrazen? videa mus?te m?t zapnutou podporu JavaScriptu

OMG! Jaylen Brown falls hard Please be okay. #NBA #Boston #Celtics https://t.co/1fIqN5uzRt

Brownovi spoluhráči i protihráči se okamžitě přimlouvali u bohů a jejich modlitby zabraly. Směrem do šatny a dále k nemocničnímu ošetření mohl zraněný odejít bez pomoci. Lékaři budou sledovat, jak vážný otřes mozku Brown utrpěl.

V průběhu noci měl Brown pro všechny, kteří mu fandili, sdělit dobré zprávy. „Díky všem za podporu. Jsem v pořádku... Jen mě bolí hlava,“ vzkázal na Twitteru.

09.března 2018 v 06:17, příspěvek archivován: 09.března 2018 v 10:00

Appreciate everybody I'm ok .. Got a headache tho good team win !!

V zápase stihl odehrát 28 minut a zapsal si 14 bodů plus pět doskoků.

Na začátku roku podobným pádem vystrašil Euroligu jiný americký křídelník James Nunnally.  Po střelce z Fenerbahce to tehdy skončilo pouze zlomenou rukou a měsíční pauzou.

Ke čtvrtečnímu vítězství nad Minnesotou vedl Boston hlavně Kyrie Irving, autor 23 bodů, sedmi doskoků a osmi asistencí. Al Horford sekundoval s 20 body, osmi doskoky a šesti asistencemi. Marcus Morris se postaral o 17 bodů.

Timberwolves nepomohlo ani 30 bodů Nemanji Bjelici, který si vytvořil nový osobní rekord v NBA. Bývalý nejužitečnější hráč Euroligy trefil mimo jiné šest trojek, k novému maximu přidal 12 doskoků. Jeho dosavadním maximem bylo 24 bodů z loňska.

Taj Gibson obstaral 18 bodů. Karl-Anthony Towns přidal další double double - 15 bodů a 11 doskoků. Jamal Crawford rovněž nastřílel 15 bodů. Na první šanci čeká právě podepsaný Derrick Rose. Wolves se bez zraněného Jimmyho Butlera trápí a prohráli potřetí za sebou.

Zápas nedohrál ani Stephen Curry z Golden State, na výhře 110:107 nad San Antoniem se podílel pouze v prvních dvou minutách. Po faulu Dejounteho Murrayho si superhvězdný střelec pochroumal pravý kotník.

Curry má s kotníky dlouhodobě problémy, minulý týden si také jeden z nich podvrknul, ale o žádný zápas nepřišel. Zatím není jasné, o jak vážné zranění se jedná tentokrát, ale podle kouče Steva Kerra Curry určitě nenastoupí v pátek večer proti Portlandu.

Stephen Curry si poranil kotník:

Se San Antoniem ho zastoupila druhá z hlavních hvězd mistrovského týmu Kevin Durant, který dosáhl na 37 bodů, 11 doskoků a čtyři bloky a byl důležitou postavou i ve vyrovnané koncovce. V poslední části se blýskl 14 body v řadě.

Ještě tři minuty před koncem vedli hosté o čtyři body, ale Durant dvěma koši vyrovnal, následně doskočil a po jeho přihrávce Draymond Green nadvakrát skóre otočil. Green zaznamenal triple double za 11 bodů, 12 doskoků a 10 asistencí.

Warriors už si pak trestnými hody výhru pohlídali. Nadále bojují o pozici nejlepšího týmu soutěže, po sedmé výhře v řadě zaostávají za vedoucím Houstonem o jen jednu porážku.

JaVale McGee pomohl vítězům 13 body a sedmi doskoky. Na 13 bodů se dostal i Klay Thompson, v tomto ročníku má na kontě už 199 trojek a jen jeden úspěch mu schází k rekordní sérii šesti sezon s 200 a více trojkami za sebou.

Spurs vedl LaMarcus Aldridge s 30 body a 17 doskoky. Dejounte Murray stihl 14 bodů, Davis Bertans 13 bodů a Kyle Anderson 12 bodů plus 11 doskoků. Poslat zápas do prodloužení se pokusil Bryn Forbes, po jeho trojce se však míč odrazil jen od obroučky.

Důležité vítězství v boji o play off ve Východní konferenci zaznamenalo Miami, které doma udolalo souseda v tabulce Philadelphii 108:99. Po vyrovnaném průběhu rozhodli Heat v úvodu poslední čtvrtiny šňůrou 8:0 a doma vyhráli pošesté z posledních sedmi zápasů. V poslední čtvrtině nastříleli 35 bodů.

Pivot Hassan Whiteside k tomu přispěl 26 body a osmi doskoky. Dwyane Wade 16 body plus šesti doskoky a Josh Richardson zaznamenal 13 bodů.

Dario Šarič je v posledních dnech hlavní postavou u Sixers, tentokrát zvládl 20 bodů a 10 doskoků. J. J. Redick se dostal na 18 bodů. Joel Embiid má na kontě 17 bodů a sedm doskoků, Marco Belinelli 14 bodů a Ben Simmons 10 bodů, osm doskoků a osm asistencí.

Oklahoma City porazila Phoenix 115:87, utkání rozhodla šňůrou 15:0 ve druhé čtvrtině. Russellu Westbrookovu unikl 19. triple double v sezoně - zaznamenal 27 bodů, osm doskoků a devět asistencí.

Paul George se dostal na 21 bodů, nedávná posila Corey Brewer, která v základní pětici nahradí dlouhodobě zraněného Andrého Robersona, nastřílela 17 bodů, pivot Steven Adams zvládl 16 bodů a 12 doskoků a Carmelo Anthony je doplnil 11 body.

Suns prohráli počtvrté za sebou, ač se jejich tahoun Devin Booker (znovu) dostal na 30 bodů. K přerušení černé série nepomohla ani jedna novinka - Booker si poprvé v kariéře vzal čelenku. Druhým nejlepším střelcem týmu byl desetibodový Tyson Chandler.

Devin Booker - s čelenkou - v zápase proti Oklahoma City:

Brooklyn přestřílel Charlotte 125:111 a ukončil desetizápasovou sérii nezdarů na hřištích soupeře. Allen Crabbe se na tom podílel 29 body a osmi doskoky, Caris LeVert vysázel 22 bodů a Rondae Hollis-Jefferson je doplnil 18 body a 12 doskoky. DeMarre Carroll 15 body.

Kemba Walker vedl Hornets 21 body, když proměnil sedm z 11 pokusů. Dwight Howard připojil 19 bodů a sedm doskoků, Jeremy Lamb 15 bodů. Jejich tým ale ztratil pátý zápas za sebou a na play-off bude muset zapomenout.

Výsledky NBA

Charlotte - Brooklyn 111:125
Golden State - San Antonio 110:107
Miami - Philadelphia 108:99
Minnesota - Boston 109:117
Oklahoma City - Phoenix 115:87

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž