Billy Donovan

Billy Donovan | foto: AP

Nový kouč Satoranského podepsal v Chicagu smlouvu na čtyři roky

  • 0
Nový trenér basketbalistů Chicaga Billy Donovan podepsal se slavným klubem smlouvu na čtyři roky. Podle serveru The Athletic si za tuto dobu vydělá 24 milionů dolarů (558 milionů korun). V Bulls povede i jediného českého hráče v NBA Tomáše Satoranského.

„Je to ikonický klub a mít možnost se podílet na tom, aby se znovu postavil na nohy, je pochopitelně velmi lákavá a vzrušující. Vím, že to bude vyžadovat hodně práce,“ uvedl Donovan při online tiskové konferenci, na které byl v nové funkci představen.

Pětapadesátiletému trenérovi vypršela pětiletá smlouva v Oklahomě, s níž dokázal pokaždé postoupit do play off. Tým si pod jeho vedením připsal 243 výher a 157 porážek a měl úspěšnost 60,8 procenta. Vyšší úspěšnost mají z aktivních trenérů jen Nick Nurse z Toronta, Steve Kerr z Golden State a Gregg Popovich ze San Antonia.

V Chicagu Donovan nahradil Jima Boylena, kterého vedení po nevydařené sezoně v srpnu odvolalo. O kouče, jenž skončil třetí v anketě o Trenéra roku NBA, v Chicagu hodně stáli.

„Jakmile se ukázalo, že je k mání, neúnavně jsme se snažili ho přesvědčit a dokázat Billymu, že jsme pro něj to pravé místo. A povedlo se,“ uvedl viceprezident Bulls pro basketbalové záležitosti Arturas Karnišovas.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž