Makedonský reprezentant Vlado Ilievski (vpravo) je novou posilou Nymburka.

Makedonský reprezentant Vlado Ilievski (vpravo) je novou posilou Nymburka. | foto: Profimedia.cz

Nymburk má náhradu za Reynoldse. Přichází Makedonec Ilievski

  • 12
Basketbalisté Nymburka získali zajímavou posilu. Vedení týmu se na angažmá do konce sezony dohodlo s makedonským reprezentantem Vladem Ilievskim. Rozehrávač se zkušenostmi z Euroligy má být náhradou za Američana Scottieho Reynoldse, s nímž už trenér Kestutis Kemzura nepočítá.

Vlado Ilievski naposledy působil v Cedevitě Záhřeb. V minulé sezoně za ni odehrál deset euroligových zápasů s průměry 6,7 bodu, 1,2 asistence a 1,2 doskoku na zápas. Makedonii reprezentoval na posledních dvou mistrovstvích Evropy.

"Vlado má za sebou velké zkušenosti z velkých evropských týmů. Očekáváme od něj vyrovnané výkony, chytrou a nápaditou hru a také to, že pomůže k lepším výkonům našim hráčům. Výborně hraje pick and roll a umí distribuovat míč na spoluhráče do volných pozic. A ví, jak se vyhrávají zápasy," řekl k posile trenér Kemzura.

Ilievski má za sebou také angažmá ve velkoklubech jako Partizan Bělehrad, Olimpija Lublaň, FC Barcelona, Virtus Řím, Montepaschi Siena či Efes Istanbul. V roce 2004 vyhrál s Barcelonou jako člen základní pětky španělskou ligu.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž