Diskuze

Basketbalistky USK se opět zasekly v euroligovém osmifinále. Proč?

Český titul a euroligové čtvrtfinále. To jsou dva cíle, které si daly basketbalistky USK Praha před touto sezonou. Na ten druhý už mohou zapomenout. Vysokoškolačky ve středu prohrály v Tarantu a opět skončily v osmifinále mezinárodní soutěže. K postupu přitom měly blíž než kdy jindy.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

asgard643

10. 2. 2011 18:01
Po bitvě každý generál,

ale už od začátku sezony tady brzdím přehnaný optimismus řady příznivců a neustále omílám,že USK doplatí v EL na slabou podkošovou sestavu a nesmyslně zúžený kádr,kde se absence 2 hráček stává neřešitelným problémem.V sestavě sice zvučná jména,ale typově špatně složený tým,(bez silné pivotky,bez obětavě bránícího křídla typu Sandry,bez skutečné vůdčí osobnosti),se slabou psychickou odolností,špatně koučovaný L.Blažkem,v průběhu sezony nevhodně doplněný.Každý sice vidí,že v týmu zoufale chybí silná podkošová hráčka,ale pan Kučera místo toho přivede nevýraznou další hráčku na post3-4,kde máme nejsilněji obsazeno.Nikdo asi nečekal,že Kulichová bude tak hrozná,ale i tak je jediná hráčka nad 190 zoufale málo.Kučera s Blažkem asi v životě neslyšeli,co znamená TYPOVĚ VYVÁŽENÝ TÝM.V EL už jsme na tohle všechno doplatili,tak ještě zbývá,abysme zase přišli i o ten domácí titul,2 vzájemné utkání s Brnem už taky něco naznačily.Zase bych rád slyšel pohádku o tom,jak USK patří do FINAL 4 nebo TOP 6.

0 0
možnosti
X

xavík

10. 2. 2011 22:32
Re: Po bitvě každý generál,

jj,  pod oba příspěvky se lze  podepsat, jsou přesné a trefné .R^

0 0
možnosti
A

asgard643

10. 2. 2011 16:51
Zázraky se dvakrát neopakují

Na rozdíl od minulých sezon byl osmifinalový los k USK mimořádně příznivý.Taranto sice není slabý tým,ale rozhodně to není žádný gigant jako Spartak nebo Valencia z minulých let a z první osmičky postupujících byl asi nejhratelnějším soupeřem.Jeho úspěchy nespočívají v hvězdném kádru,ale v týmové hře a účinném herním systému, tedy pravý opak USK.Jeho trenér taky dokáže v případě potřeby hráčky vyburcovat a reagovat na nepříznivý stav(viz posl. čtvrtina v Praze),čehož Blažek nikdy nebude schopen.Šanci na historický postup jsme trestuhodně promrhali už v domácím utkání.Bylo jasné,že Taranto nedopustí takový kolaps jako ve 3.čtvrtině 1.utkání a náš tým není schopen venku vyhrát dvakrát za sebou ani se slabšími soupeři.S Evžou v sestavě by asi padla nějaká trojka a možná bysme se dostali na 60 bodů,ale prohráli bysme tak jako tak dost výrazným rozdílem.Pan Blažek bude mít jistě dobré alibi kvůli zraněným hráčkám,ale USK dostával větší debakly i v kompletní sestavě.

0 0
možnosti
X

xavík

10. 2. 2011 15:26
Hráčky

Jak zde čtu, každý se obuje do trenéra. Ano tam to začíná , ale jak se říká do ženy a do melouna se nevidí. A zde zkolabovala psychicky děvčata. Jestli někdo z kritiků koučoval baby , tak to ví přesně ,co se kolikrát stane. Pravý opak toho co trenér chce.

Jinak naprosto souhlasím s tím, že v tom našem klubu nefunguje chemie. Holkám po  nároďáku narostl frňáček nahoru a vůbec došlo k celkovému uspokojení. Ta prohra s Brnem je toho důkazem . A angažování Kulichové , viz výsledky to byl krok zpátky, raději bych tam viděl o něco menší, ale agresivnější hráčku . A Bobr ten z ní ještě dokázal něco dostat, i když i tam hrála občas děsně. A hodnocení pana Kučery opravdu beru s rezervou , to není basketbalový odborník . Přesto na závěr potvrdím čísi slova, že trenér musí umět ta pokleslá děvčata umět vyhecovat a zbláznit tak, aby

bojovala jak o život. A ono se opravdu vše má po zásluze odměnit , ať pozitivně či negativně a vo vo vo vo tom to je. 

0 0
možnosti
OK

Kurri22

10. 2. 2011 17:20
Re: Hráčky

Tak holkám snad frňák nenarostl. Ty holky snad musely poznat, že ten úspěch byl postaven na jedné, dvou hráčkách.

0 0
možnosti
X

XXL

10. 2. 2011 12:59
Trenér

Ve Valencii jsou frajeři. Poté, co postoupili teď do čtvrtfinále, odvolali trenéra (prý špatná souhra a chemie a tréninky!!) a angažovali Hejkovou se Slovenska !! Takže Jordi Fernández je volnej, třeba váznoucí (vítězná) souhra ve Valencii je pořád lepší, než  (prohrávající) souhra v USK !!!!

0 0
možnosti
BK

rina

10. 2. 2011 12:46
Proč?

Absence Vítečkové je velké oslabení, ale USK nemá extra výsledky v dlouhodobém horizontu. Jejich výsledky jsou katastrofické vzhledem ke kádru.

Ono prohrát letos zápas s Žabinami, to je strašná ostuda, když porovnám kádry obou družstev. A takhle je to už několikátý rok. USK má družstvo plné skvělých hráček a vyrovnané výsledky se nedostavují. Dokonce mi přijde, že každá hráčka, která přišla do USK, podává o 50% horší výkony, než kdekoli jinde (reprezentace, jiné mužstvo).

Kde bude asi chyba? Ve skladbě a výběru hráček a schopnosti, dostat z nich dlouhodobé výkony na hranici možností. Takže v trenérovi.

0 0
možnosti
MZ

corsa

10. 2. 2011 12:42
Ač do kasičky

USK plynou penízky od kmotrů milionářů a jiných "sponzorů". Ač si za ně si klub koupí hráčky jaké chce (viz brněnskou ekipu), tak to halt nejde. Proč? Odpověď je jednoduchá. Tréninkové metody pana Blažka. A brzo bude hůř, i v domácí soutěži bude mít mužstvo pod jeho vedením čím dál víc problémů. 

0 0
možnosti
PK

pamesa

10. 2. 2011 12:19
6. důvod - KOUČ

0 0
možnosti
B

Bezruda

10. 2. 2011 11:48
Jednou jsi dole pak zas nahoře ...

Slavná píseň Jaroslava Ježka se hodí nejen na Blažka ale i na mnohé další. Bažek vyhrál tiul, pak získal stříbro na MS a dopracoval se k vrcholu. Neubírám podíl na MS jeho předchůdci Bobrovskému, přesto lví podíl měl bez jakýchkoli debat Blažek. A z vrcholu vede jen jediná cesta - dolů. A na tu se Blažek teď zákonitě vydal, asi i proto, že podlehl iluzi, že s týmem, který sestavil v USK půjde vše prostě samo. V Evropě se sice dostal dál než v minulosti, všichni kolem ale už byli tak namlsaní, že chtěli víc. Snad bude vedení USK rozumnější než jiné kluby, které vidí vždy jen jediné řešení v podobě výměny trenéra. Některé to zkouší i 2 krát během první poloviny sezóny.Rv

0 0
možnosti
MB

bjerndi

10. 2. 2011 12:07
Re: Jednou jsi dole pak zas nahoře ...

no lvi podil nevim nevim....v repre mu zacaly holky na MS neco hrat az vsadil na vyzkouseny vazby po Bobrovi, dokud tam tahal svoje experimenty, tak to horelo :-)

0 0
možnosti
EL

Kobra111

10. 2. 2011 11:29
Proti amatérkám

Trochu při zranění hráček zaspal manager, místo strasné Vajdy měli rychle sehnat někoho z ligy,a za babku,  treba Vecu nebo Snajdrovou, Johnovou, vsak vládnou federaci,stacilo  si dupnout8-o Ted budou milionárky hrát v lize proti ryzím amatérkám ze Slovanky a cekat na kvetnové finále, ale kdo by se za ten balík ctvrt roku rad nestoural v nose... a jen obcas se protahl...:-/

0 0
možnosti
FH

werbier

10. 2. 2011 10:53
Blažek - nemám jej rád

Blažka jsem nikdy neměl rád. Je pravda, že se mu povedl jeden turnaj s repre, ale jak už tu bylo napsáno - měl to nachystané od Bobra. Pravdou však také je, že s Bobrem by ten úspěch asi nepřišel - změna byla třeba a zafungovalo to. Nicméně to neberu jako práci trenérskou, ale spíše motivátorskou. Skutečně dobrý trenér se pozná dle každodenní práce v dlouhodobém horizontu - a jeho výkladní skříní tak je USK. A zde se mu vůbec nedaří - na to, jaký má k dispozici kádr, z něj nedokáže nic vyzískat. Možná porazí zdecimované Žabiny a bude se opět tlouci v prsa, jaký je pašák. Nicméně s tímto kádrem měl útočit minimálně na F4. Vypadnutí s Tarantem (zvláště po takovém průběhu) je prostě neodpustitelnou ostudou a ukazuje na skutečné trenérské kvality pana Blažka - bohužel...

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Fotbal

Program, výsledky a postupový klíč Eura 2024: Češi jdou v úterý na Portugalce

10. června 2024  16:31,  aktualizováno  16.6 22:58

Čeští fotbalisté se v základní skupině mistrovství Evropy 2024 v Německu střetnou s Portugalskem,...

Atletika

Úspěch? Není Češka! Po obřím vzestupu poznává mladá atletka Manuel také zlo

12. června 2024

Premium Řím (Od naší zpravodajky) Je vám osmnáct let. Jste atletka. Zažíváte fantastické chvíle. Máte životní formu. Takovou, že si...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Cyklistika

Tome, nebuď blázen, to je konec, slez. Smrt číhala na Mont Ventoux

12. června 2024

Roger Pingeon se stal roku 1967 nečekaným šampionem Tour de France. Přesto je tento ročník...

Hokej

Hokejový trik, jak obejít DPH. Proč svaz kvůli lístkům na MS založil novou firmu

12. června 2024

Premium Organizátoři letošního světového šampionátu v Česku mohou být nadmíru spokojeni. Hokejové...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Atletika

6. den ME: Vytoužené zlato pro oštěpaře Vadlejcha, zvítězil posledním pokusem

12. června 2024  20:05,  aktualizováno  13.6

Závěrečný den atletického mistrovství Evropy přinesl české výpravě první medaili – a hned tu...

Fotbal

EURO 2024 ONLINE: V sestavě Rumunska Nita i Stanciu, posílí Belgii Meunier?

10. června 2024  9:47,  aktualizováno  17.6 14:32

Sledujeme online Mistrovství Evropy ve fotbale se pomalu rozjíždí. Česká reprezentace do něj vstoupí v úterý zápasem...

Fotbal

ONLINE: Rumunsko - Ukrajina, skupina s českou stopou. V sestavě Nita i Stanciu

17. června 2024  14:10

Sledujeme online Je to duel, v němž se ukážou i borci s minulostí v české nejvyšší soutěži. Fotbalisté Rumunska...

Fotbal

Žádné ruské vlajky na ukrajinském utkání. Pořadatelé Eura je nově zabaví

17. června 2024  13:02,  aktualizováno  14:05

Částečně jde o reakci na dění z úvodních zápasů, zároveň jde o očekávaný krok. Na fotbalovém...

Ostatní sporty

Kraulařky Seemanová a Janíčková byly na ME nejrychlejší v rozplavbách stovky

17. června 2024  10:59,  aktualizováno  13:53

Kraulařky Barbora Seemanová a Barbora Janíčková postoupily na mistrovství Evropy z prvních dvou...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!