S míčem DeLisha Milton-Jonesová, která vyhlásila: Kdo se bojí, ať raději sundá dres.

S míčem DeLisha Milton-Jonesová, která vyhlásila: Kdo se bojí, ať raději sundá dres. | foto: Šulová Kateřina, ČTK

Basketbalistky USK před klíčovou bitvou: Kdo se bojí, ať sundá dres

  • 4
Bude tato sezona pro basketbalistky USK úspěšná? Rozhodne se dnes večer. Pražanky si daly za cíl postup do euroligového čtvrtfinále. Pokud vyhrají v italském Tarantu, splní ho.

Pokud prohrají, už počtvrté skončí „pouze“ v osmifinále. Dvakrát je tam vyřadil ruský gigant Spartak Moskva, jednou španělská Valencie. Jak dopadnou letos?

Tentokrát byly Pražanky postupu mimořádně blízko. V Tarantu vyhrály první duel přesvědčivě 73:56, vedly i v domácí odvetě, jenže osmibodový náskok v poslední čtvrtině promrhaly a Italky si vynutily třetí zápas. Místo oslav přišlo velké, a především nečekané zklamání. Folimanku ovládl smutek.

„Celý tým musí zapracovat na tom, aby nechal špatnou náladu v Praze a soustředil se už jen na zápas v Itálii. V euroligovém play-off jsou série, kdy člověk vyhraje venku, doma prohraje, ale je znovu schopen rozhodnout venku!“ řekl kouč Lubor Blažek pro klubový web.

„Teď musíme být velmi koncentrované a hlavně se nesmíme ničeho bát. Kdo bude mít takové pocity, ať raději sundá dres,“ vyhlásila Američanka DeLisha Milton-Jonesová hned po pátečním prohraném utkání.

Psychika může být jedním problémem. Tím druhým bude určitě zranění Evy Vítečkové, která si v pátečním zápase zlomila malíček.

Po zranění Řekyně Evanthie Maltsiové tak tým ztratil druhou střelkyni. „Náš herní projev teď bude trošku odlišný,“ řekl Blažek. „Je potřeba, aby ostatní dokázaly zraněné hráčky plnohodnotně nahradit. Teď právě přichází zápas, kdy si hráči dělají jméno,“ dodal kouč.

Jeho tým je pro dnešek outsiderem. Vždyť Italky v základní skupině osm zápasů vyhrály a jen dva prohrály.

„Bude to o srdci, vůli a morálce. Ale musíme z našeho basketu mít i radost,“ vyhlásil kouč Pražanek.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž