Kateřina Elhotová (vlevo) z USK Praha obchází Bahar Caglarovou z Galatasaraye

Kateřina Elhotová (vlevo) z USK Praha obchází Bahar Caglarovou z Galatasaraye Istanbul. | foto: ČTK

Basketbalistky USK Praha jedou do Györu pro euroligové vítězství

  • 1
V šestém kole Euroligy se pro basketbalistky ZVVZ USK Praha otevře solidní šance získat další výhru. Ve čtvrtek se na ni pokusí zaútočit v maďarském Györu. V jeho dresu se na zápas těší především reprezentační pivotka Edita Šujanová, kterou čeká prestižní souboj s bývalým zaměstnavatelem.

Pražanky před týdnem doma podlehly favorizovanému Jekatěrinburgu, který přerušil minisérii dvou výher českých šampionek. Ty se teď s Bourges s bilancí dvou výher a tří porážek dělí o čtvrté místo ve skupině A a s optimismem hledí k duelu v Györu, který má jako nováček nejprestižnější evropské klubové soutěže bilanci jednoho vítězství a čtyř proher.

"Naším jednoznačným cílem musí být vítězství. I proto, že všichni favorité, kteří v Györu už hráli před námi, tam dokázali vyhrát. A pokud chceme v Evropské lize uspět, měli bychom tam zvítězit i my," řekl asistent trenéra Lubora Blažka Ivan Beneš.

Vysokoškolačkám by už měla pomoci pivotka DeLisha Miltonová-Jonesová, která duel s Jekatěrinburgem vynechala kvůli svalovému zranění.

Na zápas s USK se obzvláště těší opora Györu česká pivotka Šujanová, která před sezonou právě pražský celek opustila a teď se zařadila ke klíčovým hráčkám maďarského týmu. V lize v průměru dosahuje 13 bodů a šesti doskoků, v Eurolize se pravidelně dostává na poloviční čísla.

USK Praha se představí na palubovce Györu ve čtvrtek, hrát se začne v 18:00.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž