Momentka z utkání Ústí nad Labem - Svitavy | foto: Karel Pešek, MAFRA

Basketbalisté Ústí nemusí do baráže. Ale bylo to peklo, oddechli si

  • 0
Poslední šance, jak alespoň trochu zkrášlit bídnou sezonu - využita! Basketbalisté Ústí v středu doma vyhráli přímý souboj o udržení nad Svitavami 82:77 a nemusí do baráže. Nejvyšší soutěž je zachráněna.

"Bylo to fakt peklo, ale jsem šťastný, že jsme to zvládli," ulevil si Antonín Pištěcký, ústecký křídelník. "Celou sezonu to bylo nahoru - dolů, nahoru - dolů. Poslední tři čtyři dny jsme nespali, moje snoubenka by mohla vyprávět, co se u nás dělo. Ale teď už je to jedno. Můžeme slavit!"

Dlouho to ale vypadalo spíše na smuteční hostinu. Poločas 37:44, pak Ústí dohánělo dokonce dvanáct bodů. Postupně ale smazávalo ztrátu a 4 minuty před koncem převrátil na 72:71 Lewandowski.

Vedení pak pojistil dvěma dvojkami McFadden, 21 vteřin před koncem za stavu 80:77 prokázal pevné nervy Slunečko; proměnil dvě klíčové šestky - hotovo!

"Teď je úplně jedno, jak zápas probíhal, jak probíhala sezona. Hlavní je, že se to zachránilo, moc lidí už nám asi nevěřilo," vykládal Pištěcký. "Rozhodující utkání bylo v Jindřichově Hradci, které jsme nedávno zvládli venku. Tím jsme se dostali do výhodné pozice ve skóre i vzájemných zápasech a vybojovali si možnost přímé záchrany. Člověk ví hodně o klubu, jak to je, jak to není, nemůže všechno říct. Ale jsem šťastný."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž