Basketbalisté Ústí: nejlepší umístění v lize

Severní Čechy - Rozhodnuto. Ačkoli ústečtí basketbalisté včera prohráli v Ostravě 75:90, do čtvrtfinále play-off vstoupí ze sedmé figury jako vítězové ligové skupiny A2 proti druhému Prostějovu. Dopomohla jim k tomu výhra Sparty v posledním kole nad USK v přímém souboji o poslední vstupenku do hry o medaile. Ústí nastřádalo stejně bodů jako oba pražské celky, ale má lepší vzájemnou bilanci.

Další čtvrtfinálové dvojice tvoří Nymburk - Sparta, Kunín - Pardubice a A Plus Brno - Děčín.

"Děkujeme za pomoc Spartě, ale i tak jsme sedmí oprávněně. Kladnou bilanci máme se všemi soupeři pod námi," pravil Petr Beran, boss ústeckého klubu.

"Jde o historické umístění. Sedmí jsme skončili jen v prvním ročníku po rozpadu federace, ale tehdy neměla soutěž ještě takovou kvalitu jako dnes."

Podle trenéra Jana Šedivého o nezdaru v Ostravě rozhodl už první poločas. "Odevzdali jsme ho, pak už si zahráli náhradníci. A naše obvyklé opory předčili," sdělil kouč.

Děčín včera podlehl Prostějovu 79:90. "Sehráli jsme dobré utkání, i když nám chyběli tři hráči a domácí byli v plné síle," řekl trenér Pavel Budínský. "Kvalita soupeře prospěla zejména našim mladíkům."

Než vypukne play-off, pobaví se basketbalisté v pondělí v Prostějově při Utkání hvězd.

 Čtvrtfinále na tři výhry začne v sobotu 8. dubna.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž