Marcus Arnold (vpravo) z Pardubic zakončuje přes děčínského Tarvise Wiliamse.

Marcus Arnold (vpravo) z Pardubic zakončuje přes děčínského Tarvise Wiliamse. | foto: Michal Klíma, MAFRA

Basketbalisté Pardubic přeskákali Děčín a ovládli defenzivní podívanou

  • 0
V závěrečné minutě první půle šli pardubičtí basketbalisté v zápase s Děčínem díky přesné střele pivota Marcuse Arnolda z odskoku poprvé do vedení a to už ve zbytku zápasu nepustili. Nad soupeřem ze severu Čech vedeným reprezentačním trenérem Pavlem Budínským nakonec Beksa zvítězila bezpečně 68:57, dramatická koncovka se tentokrát nekonala.

"Gratuluji Pardubicím k výhře, rozhodujícím faktorem pro ni byl doskok," tvrdil po utkání přesvědčeně hostující kouč a pokračoval: "Nedokázali jsme odstavovat soupeřovy hráče a ti nás dostali pod obrovský tlak."

Statistika doskoků mu dává za pravdu - domácí doskočili dohromady 38 balonů (z toho 14 v útoku), Děčín jen 29. Přitom první čtvrtina se Bekse vůbec nevyvedla a diváci museli být z předváděného "basketbalu" pořádně otrávení. Bezkrevný výkon obou stran doložilo i nízké skóre 6:14 pro hosty.

"Nezačali jsme tak, jak bychom chtěli," přiznal trenér Pardubic Jan Slowiak, který v průběhu zápasu překvapivě poslal na palubovku i zřejmě ještě ne zcela doléčeného pivota Zbyňka Pospíšila. "Trápili jsme se střelecky a bylo poznat, že se na nás soupeř velmi dobře takticky připravil," doplnil.

Zlepšení herního projevu se podle něj dostavilo ruku v ruce s tím, jak se zvedla hra obou rozehrávačů Pardubic Tótha a Čarneckého. "Pak to přišlo, důležité bylo, že oba dokázali zakončovat," vyzvedl Slowiak.

"Zásadní také bylo, že se nám podařila obrana děčínského pivota Pavla Houšky," připojil svůj dojem Michal Čarnecký. Nejlepšími střelci byli na domácí straně Hampton a za Děčín Sanders se 14 body.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž