Tomáš Eisner, trenér Chomutova

Tomáš Eisner, trenér Chomutova | foto: Petr Kreutzer, MF DNES

Kouč po krachu Chomutova: Do poslední chvíle jsem si to nepřipouštěl

  • 7
Smutná zpráva pro fanoušky chomutovských basketbalistů. Levharti po dvou letech končí v nejvyšší soutěži, klubu se nepovedlo naplnit rozpočet a do NBL se nepřihlásí. Tým, který se letos senzačně probil do předkola play-off, se rozpadne.

"Pro mě je to obrovské zklamání. Chomutov beru jako srdeční záležitost, můj druhý domov. Do poslední chvíle jsem si nepřipouštěl, že by to takhle mohlo skončit," truchlil Tomáš Eisner, chomutovský trenér. 

Poslední naděje zhasla ve středu, po jednání vedení klubu s primátorem Chomutova. "Manažer mu oznamoval, že ten problém existuje. Bavili se o pomoci, ale primátor o tom nemůže sám ze dne na den rozhodnout. Nakonec jsme dospěli k názoru, že se nepřihlásíme. Mohli bychom se dostat do velkých problémů," vysvětlil trenér.

Chomutov je po Levicích už druhý  klub, který musel účast v soutěži vzdát. Příští ročník NBL se tak odehraje s dvanácti týmy,  přičemž Nymburk čeká jen polovina zápasů základní části. "Ta se bude hrát čtyřkolově. Znamená to tedy, že každá jedenáctka družstev odehraje 42 zápasů v základní části, protože Nymburk čeká s každým týmem jen jeden duel doma a jeden venku. Tento systém soutěže byl zafixován na příští tři roky," uvedl Zdeněk  Ringsmuth, sportovní ředitel Mattoni NBL.

Chomutov  nebude letos hrát ani žádnou jinou soutěž, tým se rozprchne. "Už to ani nešlo, všechny soutěže jsou rozlosované. Mohli jsme jen do NBL, a na tu jsme nesehnali prostředky," lituje Eisner. Sám zřejmě bude v Chomutově pokračovat. "Měl bych pracovat u mládeže. Řeším ještě jednu nabídku trénovat jinde, schůzku s manažerem mám v pátek. Do té doby  se rozhodnu."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž