Basketbalista v Itálii nehrál, chce do Pardubic

  • 5
Pardubice - Zahrál si za slavný italský klub Benetton Treviso. Teď se chce po letech vrátit na české palubovky a obléknout pardubický dres. Dvě stě sedm centimetrů vysoký David Šteffel. To by měla být nová posila basketbalistů Synthesie. Už s nimi od pondělí trénuje.

"Jsme spolu na všem domluveni. Pokud vše dobře dopadne, mohl by za nás nastoupit už v sobotu," uvedl David Musil, manažer pardubického klubu.

Příchod dvacetiletého mladíka na východ Čech však má jeden háček. Musí s ním souhlasit USK Praha, konkurent Pardubic v boji o šestou příčku a postup do play-off. Právě z týmu vysokoškoláků Šteffel odešel do Itálie.

"Po návratu ze zahraničí patří mateřskému klubu. Musíme se domluvit s USK," podotkl Musil. "USK by ho chtělo, ale jemu se tam nechce. Chce hrát v Pardubicích. Věřím, že dojde k dohodě. Třeba za cenu toho, že by ve vzájemném utkání nenastoupil," dodal manažer.

Šteffel přestoupil do Trevisa před čtyřmi lety. V jeho dresu okusil i Euroligu. Poté si zahrál slovinskou ligu za Polzelu a v minulé sezoně působil ve francouzském druholigovém klubu Charleville.

"V letošní sezoně se vrátil do Itálie. V Udine se ale nevešel do limitu cizinců, za něž jsou Češi v italské lize stále bráni, a nikde nehrál," uvedl Musil.

O oporu reprezentační dvacítky však Pardubice hodně stojí. "Byla by to náhrada za Špičku na pozici číslo čtyři. Měli bychom tím kádr uzavřen a mohli bychom se prát o postup do play-off," pronesl pardubický manažer.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž