ilustrační foto

ilustrační foto | foto: Vilém Fischl

Basketbalistky Trutnova přes výborný výkon s Nymburkem prohrály

  • 0
Škoda! Basketbalistky Kary Trutnov byly velmi blízko k tomu, aby vzaly soupeřkám z Nymburka neporazitelnost. V zápase, v němž po téměř celou dobu vedly, nakonec o vítězství přišly až v poslední minutě a nakonec v Nymburce prohrály 61:66. Basketbalistky Nymburka tak půjdou do lednového šlágru ženské basketbalové ligy proti USK Praha neporažené.

Hráčky Trutnova začaly odvetu za domácí prohru s Nymburkem výborně a v poločase vedly o dvanáct bodů. Přesto už ve 32. minutě vedl 55:53 Nymburk. „Bohužel ve druhém poločase nastala situace, kdy jsme se ze začátku nemohli trefit, soupeř hodně zlepšil obranu a doskok,“ uvedl asistent trenéra Trutnova Pavel Prokeš.

Nakonec se ale o vítězství hrálo až do poslední minuty, když ještě půl minuty před koncem byl stav 63:61 pro Nymburk, ten zvládl lépe i závěr a nakonec se radoval z třináctého vítězství v sezoně. „Když vezmeme v potaz, že Nymburk letos v lize ještě neprohrál a v pohárech se dostal do závěrečné šestnáctky, tak se opravdu nemáme za co stydět,“ dodal Prokeš.

Lvice porazily Žabiny rozdílem třídy

Hradecké Lvice deklasovaly Žabiny Brno 80:38. Někdejší brněnský vládce soutěže si připsal negativní klubový rekord v počtu nastřílených bodů a jen o jeden nedosáhl na minimum této sezony, které drží VŠ Praha. Hradec navíc dovolil svému soupeři ve čtvrté čtvrtině zaznamenat pouze 4 body. I díky tomu se posunul na páté místo tabulky.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž