Zbyněk Pospíšil ještě v době, kdy jeho tvář nezdobily vousy.

Zbyněk Pospíšil ještě v době, kdy jeho tvář nezdobily vousy. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Žádnou přestřelku nechceme, říká pardubický kapitán Pospíšil

  • 0
V sobotu mohli fanoušci jeho nepřehlédnutelnou postavu a zarostlou tvář spatřit na studentském majálesu. V neděli už se kapitán pardubické Beksy Zbyněk Pospíšil po chvilce oddechu opět poctivě připravoval s ostatními parťáky na úterní rozhodující páté semifinále Mattoni NBL, které pardubičtí basketbalisté sehrají od 18 hodin na palubovce Orlů z Prostějova.

Doma jste v pátek prohráli o deset bodů. Jaké ponaučení si z porážky vezete do Prostějova?
Hlavně musíme jít do zápasu s tím, že ho chceme vyhrát, což si myslím, že ve čtvrtém zápase neplatilo. Přeci jen jsme možná trochu spoléhali, že to nějak dopadne a že hrajeme na Dukle, kde většinou neprohráváme. Bude potřeba z naší strany větší odhodlání.

Od první minuty jste stále dotahovali náskok Prostějova. Bude klíčové pohlídat si zejména začátek utkání, který vám utekl už v prvním zápase u nich?
Bude důležité nastavit tempo utkání spočívající v tom, aby padalo málo bodů. Do žádné přestřelky se se s Prostějovem pouštět nechceme.

Sehrajete pátý zápas. Zbývají vám na zápas o všechno síly?
Se silami nemáme problém. Máme široký kádr a spoustu hráčů, kteří jsou schopní hrát. Musím zaklepat, že teď jsou všichni jakž takž zdraví. Myslím, že sil budeme mít dostatek.

Nebudete mít výhodu domácího prostředí. V sérii se ale ukázalo, že to může být i trochu svazující.
Je pravda, že teď by mohl být trochu větší tlak na ně. Jednak jsou favority a pak také hrají doma. Jde o pátý rozhodující zápas, takže jak tlak mohl dolehnout ve čtvrtém utkání na nás, tak se to může zase otočit. Těžko říci. Podle mého je to v tomto směru padesát na padesát.

Potkali jste se během sezony v základní části a následně v play-off dohromady už osmkrát. Máte se ještě vůbec čím překvapit?
Asi příliš ne. Řekl bych, že v průběhu to už bude jen o detailech a konkrétních situacích. Záležet bude rovněž na bojovnosti a větší vůli přehrát zápas na svoji stranu. To bude klíč k úspěchu, jelikož v této fázi už žádný z týmů nevymyslí na soupeře nic nového.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž