ilustrační foto

ilustrační foto | foto: Michal Klíma, MAFRA

Ostravská cesta do basketbalového finále? Jen přes výhru v Prostějově

  • 3
Basketbalisté NH Ostrava moc dobře vědí, že pokud chtějí postoupit do finále Mattoni NBL, tak musejí aspoň jednou vyhrát v Prostějově. Podaří se jim to už ve středu, kdy nastoupí ke třetímu semifinálovému duelu od 18 hodin.

"Ten zápas bude hodně důležitý pro naše sebevědomí, ale nemohu říct, že na něm bude záležet osud celé série," řekl ostravský rozehrávač Jan Stehlík. Pokud by Ostravští neuspěli dnes, tak musejí vyhrát v sobotu doma a za týden by se v Prostějově hrál rozhodující zápas.

"Do toho pátého utkání bychom sérii neradi dotáhli," přiznal Stehlík. "Dáme do toho úplně všechno, abychom vytoužené výhry dosáhli už teď, a pak zkusili sérii dorazit doma." Co pro to musejí Ostravští udělat? "Znovu zlepšit obranu, protože minule jsme doma dostali dost bodů. V útoku nám to šlo, ale v obraně musíme více zabrat."

Prostějovský křídelník Jaromír Bohačík si všiml, že Ostrava hraje úplně jinak na svém hřišti a v Prostějově. "Nevím, co si mám o tom myslet, takže uvidíme, s čím přijedou. My však doma musíme vyhrávat," dodal Bohačík.

Doma vítězí oba celky. "Kéž by to tak pokračovalo," přeje si prostějovský trenér Zbyněk Choleva. "Síly nám ale ubývají a také kusy, protože nám odpadl Jarda Prášil. Moc nás už není."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž