Petr benda zakončuje na koš.

Petr benda zakončuje na koš. | foto: ČEZ Basketball Nymburk

Naše motivace je stále vysoká, tvrdí nymburský Benda po prvním finále

  • 1
Obhájce titulu z Nymburku s našlapaným kádrem hvězd, které vydělávají miliony. A na druhé straně outsider hrající své první finále v historii a ještě k tomu bez klíčového rozehrávače. Jasná záležitost? V prvním střetnutí rozhodně ne. Nymburk doma přetlačil Děčín až v koncovce, vyhrál 69:64. „Vy jste snad čekali jednoznačný zápas? My tedy ne. A potvrdilo se to,“ řekl zkušený nymburský pivot Petr Benda.

Je motivace hráčů se spoustou titulů ve sbírce stejná, jako když o ten titul hrají poprvé?
Nemyslím, že bychom byli méně motivovaní než v předchozích finálových sériích. Máme v kádru i hráče, kteří finále nikdy nehráli, všichni chceme titul. Nebo to snad vypadalo, že nebojujeme?

Vypadalo to, že soupeř bojuje více.
Oni tak hrají. Na hranici rizika. Náš styl to není. Děčín je ve svém prvním finále extrémně nahecovaný a hraje agresivně.

A výsledkem byl velmi vyrovnaný první duel.
Prakticky pořád jsme byli o kousek vepředu, ale když jsme dvakrát získali větší náskok, vlastními chybami jsme se o něj připravili. Roli mohlo hrát i to, že jsme byli čtrnáct dnů bez zápasu, ta herní praxe potom schází.

Skóre bylo velmi nízké. Soustředili jste se na obranu?
Měli jsme trochu problémy na doskoku, pod košem nám nějaké míče ukradli. Jinak ale byla obrana dobrá. Inkasovaných 64 bodů není špatný výsledek. Pokud na to v obraně navážeme, tak věřím, že i v Děčíně vyhrajeme.

Druhé utkání se bude hrát na děčínském zimním stadionu a čeká se velká návštěva. Může atmosféra soupeře vyhecovat ještě více?
Záleží na tom, jestli jim to spíše neuškodí. Přijdou o tu výhodu, že na svém hřišti mají diváky hned u palubovky, kotel by tam byl větší než v té hokejové hale, kde jsou lidi od palubovky dál.

Vám by asi hra v hokejové hale uškodit neměla.
Já z toho žádný strach nemám, my jsme na tyhle haly zvyklí. Hrajeme v nich evropské poháry, ať už v Praze, nebo v cizině.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž