Ilustrační momentka z loňského finále Českého poháru mužů (Pardubice v červenobílém)

Ilustrační momentka z loňského finále Českého poháru mužů (Pardubice v červenobílém) | foto: Michal Klíma, MAFRA

Předčasné finále? Jsme schopni Nymburku konkurovat, zní z Pardubic

  • 2
Za normálních okolností by s napětím čekali, koho jim los přisoudí. Jenže když se koncem ledna tahaly lístečky se jmény účastníků nadcházejícího pohárového Final Four, zamířili si to basketbalisté Pardubic do kabiny. A verdikt poločasového aktu při utkání s Děčínem jim radost udělat nemohl.

Byť hegemony z Nymburka zápas na pražském USK teprve čekal, bylo téměř jisté, že si po dvouleté odmlce nebudou chtít Středočeši nechat ujít šanci na zisk zlaté trofeje. A tak se také stalo. Dnes si to aktuálně nejlepší mančafty ligy rozdají v semifinále, které se hraje od patnácti hodin v hale prostějovských Orlů.

„Víme, že jsme schopni Nymburku konkurovat. Musíme hrát soustředěně a sebevědomě, s dostatečnou agresivitou, prostě dělat všechno to, co je potřeba pro výhru. Pak myslím, že máme v semifinále velkou šanci,“ zamýšlí se křídelník Beksy Dominez Burnett.

Pokud má nymburské vládce někdo ohrozit, je to právě parta trenérů Sanderse a Bartoška. Vždyť právě ona má na svědomí jediný škraloup, který úřadující mistři museli letos skousnout. I vzpomínky na úspěšnou bitvu z Dašické by měly Bekse dodat potřebné sebevědomí.

„Nesmíme mít žádné hluché místo, protože Nymburk toho umí využít, jednoduchými koši z rychlých protiútoků si vytvořit náskok a svojí zkušeností a vyhraností už ho dokáže udržet. Potřebujeme se celou dobu maximálně koncentrovat a ani na chvíli nepolevovat,“ nabádá pivot Radek Nečas.

Zatímco Beksa odjela na Hanou v plné zbroji, Nymburk možná bude jednu svoji „ovečku“ postrádat. A pokud by kubánský rodák Howard Sant-Roos podobně jako v úterý v lize chyběl, byla by to citelná ztráta.

„Hodně si bere míč, organizuje hru, dobře ji čte, dokáže trefit střelu zdálky i najet do koše. Je hrozně atletický a do hry přináší spoustu energie, zkrátka všestranný hráč, který hrozí ze všeho,“ ocenil kvality soupeře rozehrávač Viktor Půlpán.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž