Pavel Slezák (vlevo) z Prostějova uniká kolem Kwamaina Mitchella z Ústí.

Pavel Slezák (vlevo) z Prostějova uniká kolem Kwamaina Mitchella z Ústí. | foto: Petr Janeček, MAFRA

Mitchell, náš velký problém, uklonil se rekordmanovi kouč soupeře

  • 0
Jestli tu zůstane ještě nějaký čas, možná Američan Kwamain Mitchell překoná všechny rekordy NBL. Zatím "jen" posunul letošní střelecký rekord nejvyšší basketbalové soutěže na 40 bodů. Hlavně díky jeho mimořádné produktivitě Ústí dobylo Folimanku a zdolalo USK Praha 90:83.

"Můžeme říct, že pro nás byl Mitchell velký problém, na který jsme nenašli řešení. Všechno, co Ústí udělalo, pramenilo z jeho hry," složil na klubovém webu poklonu ústeckému střelci trenér USK Ken Scalabroni.

Mitchell vylepšil říjnový rekordní zápis kolínského Richarda Fielda o 5 bodů. V top ten nejlepších výkonů teď figuruje hned třikrát. Kromě prvního místa drží ještě páté za 30 bodů a deváté za 28 bodů. A suverénně vede celkovou střeleckou tabulku NBL s 324 body a průměrem 21,6 na zápas. Za ním zeje pořádná propast. Druhý v pořadí Cvetinovič zatím nasbíral 243 bodů.

"Naštěstí máme Keye (Mitchella). To on nás nejvíc podržel," uklonil se fenoménovi i jeho spoluhráč Marek Slunečko.

Ústí v Praze těžilo hlavně ze střelby z dálky, proměnilo 13 tříbodových pokusů! "Mám pocit, že tolik jsme jich letos ještě nedali v jednom utkání," vypíchl ústecký trenér Martin Stavěl. I přes výhru ale kritizoval obranu v první půli. "Škoda, že nám to trvá celý poločas, než uděláme to, co máme."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž