Pavel Bosák

Pavel Bosák | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Finále na zimáku si užijeme, svůj titul už máme, říká hecíř Bosák

  • 0
Na děčínském zimáku už se pokládá basketbalová palubovka, položí na ní Válečníci dlouho nezkrocený Nymburk? Už v prvním ligovém finále k tomu měli blízko, venku padli jen 64:69. „Na hokeji v Děčíně jsem jako doma,“ chechtal se Pavel Bosák, se 14 body nejlepší střelec Válečníků.

„Uvidíme, jestli přijdou dvě nebo tři tisícovky lidí. My si to každopádně užijeme, svůj titul už máme. Hvězdy nám přejí, podívejte, co se letos na severu děje. Hokejový titul Litvínova, volejbalový titul Liberce a teď my. Sever se zbláznil!“ Pobláznění jsou i děčínští fanoušci.

„Počítám, že přijdou tak tři tisíce,“ odhadl další křídelník Luboš Stria na portále NBL. „Chtěli jsme jim dát ještě lepší pozvánku, vyhrát v Nymburce a vyprodat zimák. Vždyť přijela spousta našich příznivců, cítili jsme se jako doma. A doma neprohráváme.

O kousek to nevyšlo.“ Vyrovnaný zápas v Nymburce je skoro jako výhra, ale Válečníci jsou hladovější. „Chceme hrát vyrovnaně, neprohrávat o třicet, to dokážeme. A můžeme i vyhrát. Musíme ale hrát ještě o level výš než teď,“ burcuje hecíř Bosák.

Stria říká: „Jsme Válečníci a s Nymburkem se musí bojovat. Hlavně chceme nechat střílet jejich nestřelce, což se nám daří.“ Děčínský trenér Pavel Budínský před pondělní partií slibuje: „Pokusíme se pro naše fanoušky zůstat v sérii naživu.“

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž