Kamil Švrdlík (vpravo) z Pardubic pod opavským košem, o blok se snaží Miroslav...

Kamil Švrdlík (vpravo) z Pardubic pod opavským košem, o blok se snaží Miroslav Kvapil. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Pardubičtí basketbalisté moc chtěli. A brzdili tak sami sebe

  • 0
Zřejmě už se trochu viděli v semifinále, což se jim vymstilo. Po druhém čtvrtfinálovém zápase v Opavě, který pardubičtí basketbalisté v sobotu prohráli 74:83, to tak alespoň připadlo nejzkušenějšímu hráči Beksy Radku Nečasovi.

„Rozhodovaly maličkosti a chladnější hlavy domácích. My jsme příliš chtěli a to nás svazovalo,“ uvedl pro stránky Kooperativa NBL.

Nebyl to sice nějaký lehkonohý výkon, ale jeho tým se téměř celé utkání držel. Vstup si pohlídal, a když ve druhé periodě zabral v obraně, dokázal smazat manko na Opavu ze závěru první čtvrtky. Po trojce kapitána Kotase z běhu s klaksonem to v poločase bylo 44:41 pro Slezany, tj. v pohodě hratelné.

Skóre se dál tahalo. Ještě ve 34. minutě hosté vedli 70:67 po trefě Panduly z perimetru, ale pak Opava nasadila k definitivnímu trháku a následně předvedla kontrolovanou koncovku, již režíroval znovu výtečný rozehrávač Šiřina, čerstvě zvolený za nejužitečnějšího hráče ligy.

„Utkání jsme prohráli zbytečnými ztrátami a neproměňováním podkošových střel,“ mínil pardubický trenér Tomáš Bartošek a už se obracel k dalšímu dílu série, který je na programu ve čtvrtek od 20 hodin v hale na Dašické. „Doufám, že ji zakončíme výhrou před domácím publikem,“ věřil kouč.

Trenéru Opavy Petru Czudkovi se vítězstvím splnilo přání se do Pardubic ještě vrátit. „Tentokrát jsme vložili do začátku utkání víc energie než ve dvou předcházejících, což se vyplatilo. Snížili jsme stav série, ale stále jsme jedinou prohru od vyřazení. V Pardubicích tak musíme opět zabojovat,“ řekl.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž