Alyssa Thomasová (vlevo) z USK Praha útočí v zápase s Benátkami.

Alyssa Thomasová (vlevo) z USK Praha útočí v zápase s Benátkami. | foto: FIBA

Opora USK Thomasová zářila v WNBA, zapsala první triple double v historii týmu

  • 1
Hvězdná basketbalistka USK Praha Alyssa Thomasová se v zámořské lize WNBA postarala o premiérový triple double v historii svého klubu Connecticut Sun. Třicetiletá Američanka zaznamenala při pátečním vítězství 94:84 nad domácí Minnesotou 15 bodů, 12 asistencí a 10 doskoků.

V historii soutěže založené v roce 1996 to byl teprve 17. případ, kdy se některé z hráček podařilo dostat do dvojciferných čísel ve třech statistických ukazatelích. A Thomasová se stala jedenáctou basketbalistkou, která to dokázala. Rekordmankami jsou se třemi takovými počiny Candace Parkerová a Sabrina Ionescuová, dvakrát triple double zaznamenaly Sheryl Swoopesová a Courtney Vanderslootová.

Pivotka Connecticut Sun Alyssa Thomasová v souboji s Dearicou Hambyovou z Las Vegas Aces.

Thomasová, jež v české lize zaznamenala triple double třikrát a pokaždé v uplynulém ročníku, je ve své deváté sezoně ve službách Connecticutu nejvytíženější hráčkou týmu s průměrem přes 32 minut na zápas. Vede i statistiku asistencí (5,9), je druhá v doskakování (8,1) a čtvrtá mezi střelkyněmi (12,9 bodu). Její spoluhráčka z kádru českého mistra USK Brionna Jonesová je druhou nejlepší střelkyní Sun (13,8), tým má aktuálně třetí nejlepší bilanci v sezoně WNBA (18-9).

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž