Nymburský asistent Aleksander Sekulič udílí pokyny.

Nymburský asistent Aleksander Sekulič udílí pokyny. | foto: ERA Basketball Nymburk / David Šváb

Nymburský asistent Sekulič se stal koučem slovinských mistrů Evropy

  • 1
Novým trenérem slovinských basketbalistů byl jmenován nymburský asistent Aleksander Sekulič. Dvaačtyřicetiletý kouč byl dosud u týmu úřadujících mistrů Evropy asistentem a jeho nová role nic nemění na působení u šestnáctinásobných českých šampionů.

V užším výběru na trenéra Slovinska přitom byla o poznání větší jména: Dimitris Itudis z CSKA Moskva anebo jeho mentor Željko Obradovič, naposledy trenér Fenerbahce Istanbul. 

Vedení svazu se nakonec rozhodlo jako nástupce Rada Trifunoviče zvolit Sekuliče. Ten tak povede tým v kvalifikaci mistrovství Evropy, které se v roce 2022 uskuteční také v Praze.

„Po mnoha rozhovorech s Dimitriosem Itudisem jsme všichni dospěli k závěru, že navzdory vzájemné touze není v tuto chvíli realistické uzavřít spolupráci,“ řekl generální sekretář svazu Rašo Nesterovič a na Sekuličovu adresu uvedl: „Dobře zná hráče i samotný systém, protože se kolem národního týmu pohybuje mnoho let.“

Sekulič byl u týmu už při zisku evropského zlata v roce 2017, tehdy tým koučoval Igor Kokoškov, později první evropský trenér v NBA a naposledy Obradovičův nástupce ve Fenerbahce.  

„Jsme hrdí na to, že naši trenéři mají úspěchy. Neno Ginzburg je úspěšný s českým národním týmem, Oren Amiel byl zvolen nejlepším trenérem Ligy mistrů a teď se Saša Sekulič stal trenérem úřadujících mistrů Evropy. Držíme palce, ať se mu v nové pozici daří,“ uvedl v tiskové zprávě výkonný ředitel nymburského klubu Ondřej Šimeček.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž