Z kajaku okukovala diskařka delfíny

Praha - Jedinou skvrnku měl podzim nejlepší české atletky sezony: drobnou kolizi na silnici. "Jela jsem na soustředění a jeden mladý pán do mě narazil zezadu. Lehce mě to rozhodilo, ale naštěstí se nic nestalo," říká Věra Cechlová-Pospíšilová. "Nejvíc mi teď chybí sluníčko, tak chodím do solárka," dodává.

O čem všem mluvila diskařka po své nejúspěšnější sezoně?

O dovolené. "Asi jsme s manželem blázni. Přiletěli jsme na čtrnáct dnů do Dominikánské republiky a nejdřív nás zajímala posilovna. Před snídaní jsme chodili běhat podél pláže. A plavat. Pak mě chytil kajak. Na moři byl ohraničený prostor, kde krmili delfíny, tak jsem jezdila na čumendu."

O rybaření. "Byli jsme i na rybářské lodi. Většinou se plavil manžel s kamarádem, ale jednou udělal výjimku a chytili jsme dvě velké ryby. Pak mi jich bylo líto. Rána palicí a krev. Ale kapra na Vánoce už mám. Jeden bývalý diskař má u Benešova rybník a pozval mě na výlov."

O výletech. "Zbláznila bych se, kdybych jen seděla doma a nic nedělala.
Byly jsme s maminkou třeba v ústecké zoo. Máme fotku, jak malinká gorila přes sklo dává pusu našemu psovi."

O televizi. "Moc času u ní netrávím. Líbí se mi pořad Dementi, a protože jsem ženská, tak mě zajímá, jak to chodí jinde v domácnostech. Takže sleduju Výměnu manželek. Jen se utvrzuju v tom, že bych nic takového nepodstoupila. Ani na pár dnů bych se nechtěla s někým dělit o muže."

O výzvách. "Není sport, který bych si nechtěla vyzkoušet. Ale nemusela bych sahat na pavouky jako ve VyVolených. A mám fobii z hadů."

O první velké medaili. "Visí v ložnici, abych ji denně viděla. Oprašuju ji poctivě každé tři dny."

O novém účesu. "Mám vlasy o dvacet centimetrů kratší, což je úleva. A tmavé. Takže když jedu v autě, už na mě nikdo nemůže házet posunky: No jo, blondýna."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž