Jaroslav Bába při mítinku Hustopečské skákání.

Jaroslav Bába při mítinku Hustopečské skákání. | foto: Anna Vavríková, MAFRA

Výškařské rozdíly: Bábu muzika povzbuzuje, Marešovou brzdí

  • 0
Duc! Duc! Duc! Hala ve Vendryni se otřásá pod nápory decibelů. Hudba duní Diváci tleskají. A do toho se výškaři rozbíhají ke svým pokusům. Takové jsou halové výškařské mítinky. "Skákat s hudbou je fajn. Mám to rád, povzbuzuje mě to," řekl nejlepší český výškař Jaroslav Bába.

Dříve měl oblíbenou skupinu Van Halen a jejich skladbu Jump. Na tu skákal i včera. Leč tvrdí, že tolik na hudbě nelpí. "Člověk se musí soustředit hlavně na sebe. Hudba to je takový doprovod. Ale rád si poslechnu starší pecky."

To nejlepší současná česká výškařka Oldřiška Marešová přiznává, že se s hudbou při svých pokusech trochu pere.

"Diváci jsou skvělí. Chci, aby si to také užili, ale jsem radši, když zatleskají po skoku než před ním, protože se na výkon snažím hodně koncentrovat," podotkla Marešová.

Dodala, že před dvěma roky skákání v rytmu hudby zvládala. "Teď se ale snažím chytit svůj rytmus, a když mi do toho hraje muzika, tak mi to tak nejde."

Má nějakou oblíbenou skladbu? "Mám, ale ne na skákání," usmála se.

Jsou halové výškařské mítinky spíše show, nebo opravdovým sportovním kláním? "Je to obojí, od každého něco, ale vždy se snažíme podat nejlepší výkon," shodli se Jaroslav Bába a Oldřiška Marešová.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž