Šebrleho poveze limuzína, usedne do kůže

Praha - Olympijský vítěz Roman Šebrle v sobotu opět usedne do limuzíny a nechá se odvézt k pražskému hotelu Ambassador na vyhlášení Atleta roku. Stejně jako před rokem. Dodnes na to rád vzpomíná: „Prostě paráda! Uvnitř měli všechno: televizi, bar, šampaňské. Pěkně jsme si to užili.“

Osmimístný vůz, dlouhý 8,5 metru, tehdy atletický svaz objednal i pro další oceněné. „Bylo příjemné nechat se hýčkat,“ říká diskařka Věra  Cechlová-Pospíšilová. „Už se takhle povezu potřetí. Jednou mi limuzínu zařídili moji kamarádi.“

Letos je pro atlety přichystán černý vůz Lincoln Town Car, typ Royal. Interiér má v černé kůži, uvnitř jsou dvě chladničky, bar, DVD, tři plazmové obrazovky. Hosté zde naladí 24 televizních programů.

Když chcete, na stropu auta kmitají neonové hvězdičky. Stačí požádat.
Do stejného vozu usedl hokejista Kubina, když jel se Stanley Cupem za prezidentem Klausem. Jeho cena se pohybuje v rozmezí 3-6 milionů, i pronájem stojí tisíce korun. Náklady však hradí sponzor atletického svazu.

V jedné limuzíně se spolu svezou například výškař Jaroslav Bába a jeho milá, dálkařka Denisa Ščerbová. Naopak oštěpař Jan Železný dá pro cestu z Mladé Boleslavi přednost vlastnímu autu.

Z nominované desítky nejlepších českých atletů nemá chybět nikdo.
„Jde o završení sezony, atleti ho berou prestižně. Ještě se nám nestalo, aby někdo z první desítky na vyhlášení nepřišel,“ říká Karolína Poláková z tiskového odboru svazu.

Diskařka Pospíšilová se teprve ve čtvrtek vrátila ze soustředění, ještě včera spěchala na nákupy.

Před loňským galavečerem strávila čtyři hodiny u kadeřníka. A letos? Zůstává tajemná. „Mám svoji vizi, ale neprozradím ji. Nechte se překvapit. Ale těším se, že se zase dostanu mezi lidi.“

Všichni vyhlášení navíc dostanou zlatou cihličku. Přímý přenos vysílá od 20 hodin ČT 1, konferují Veronika Žilková s Martinem Stropnickým.

A cena celého večera? „V řádech milionů korun,“ naznačil manažer Libor Varhaník. Konkrétnější nebyl. Znovu pomohou sponzoři svazu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž