Šebrleho ocenil Český olympijský výbor

Praha - Další významné pocty se dočkal desetibojař Roman Šebrle. Český olympijský výbor (ČOV) mu udělil Cenu Gutha-Jarkovského, určenou olympionikovi, který v uplynulém roce předvedl nejhodnotnější výkon. Šebrle v roce 2001 překonal světový rekord v desetiboji, když jako první v historii prolomil bariéru 9000 bodů.

V minulosti už byly ČOV oceněny osobnosti kalibru hokejového týmu z Nagana, kanoisty Doktora, desetibojaře Dvořáka, běžkyně Formanové či oštěpaře Železného, jenž byl zvolen dokonce dvakrát.

Cenu Gutha-Jarkovského převzal v rámci olympijského pléna z rukou předsedy ČOV Milana Jiráska Karel Pilný, předseda Českého atletického svazu. Roman Šebrle, loňský halový světový šampion v sedmiboji, se totiž v současnosti připravuje na novou sezonu v Jihoafrické republice.

Pilný upozornil, že je cena ve správných rukou, jelikož se jedná o nejhodnotnější výkon. "Což překonání hranice devíti tisíc bodů určitě je. A Roman se tak konečně dočkal prvenství, protože v nejrůznějších anketách mu štěstí nepřálo," dodal Karel Pilný.       


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž