Šebrle se pomalu vrací k plné zátěži

Praha - Desetibojař Roman Šebrle se po svalovém zranění v levém lýtku vrací postupně k běžné zátěži. Ačkoli se cítí již absolutně fit, snaží se návrat na dráhu neuspěchat. Naplno se do přípravy znovu pustí až příští pondělí, kdy s Tomášem Dvořákem zahájí dvoutýdenní soustředění v maďarské Tatě.

"V tomto týdnu jsem začal lehce klusat a postupně přidávám na tempu. Podle orientačních časů mohu říct, že jsem neztratil nic z fondu, který jsem měl před zraněním," prohlásil dnes Šebrle.

V nucené přestávce věnoval nejvíc času plavání a běhu ve vodě se speciálním nadnášecím pásem. K tomu dodnes podstupuje řadu opatření a terapií, které mají zažehnat hrozbu obnovení zranění. "Rekonvalescenci jsem dal daleko nejvíc než při kterémkoli předchozím zranění. Zdá se, že už mohu dělat cokoliv, ale raději se ještě budu mírnit a do treter vlezu až za čtrnáct dní," řekl světový rekordman.

Přestávku v tréninku nepovažuje s ohledem na mistrovství světa za tragédii. Ani v případě, že by byl stoprocentně zdráv, by prý netrénoval o moc intenzívněji. "Blíží se mistrovství republiky, a když jsou závody, tak se stejně příliš netrénuje," pravil Šebrle, který musel v poslední době kvůli zranění odříci tři starty.

"Možná jsem nakonec při plavání natrénoval víc, než bych dokázal za normálních okolností," dodal Šebrle, jemuž nucená plavecká praxe přinesla zlepšení osobního rekordu na stovce volným způsobem o čtyři sekundy na 1:15 minuty.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž