Sánchez opět přijede na Zlatou tretru

Praha - Dominikánský překážkář Felix Sánchez jezdí na atletický mítink Zlatá tretra rád. Chybět nebude ani 8. června, kdy v Ostravě zahájí svoji sezonu na překážkářské čtvrtce. Od loňska drží rekord mítinku 48,10 sekundy, letos se od něj očekává minimálně desetinové zlepšení.

Sánchez vloni nastoupil do ostravského závodu už dva roky neporažený a přemožitele dosud nenašel. Nejcennějším triumfem pro něj bylo finále mistrovství světa v Paříži, kde se časem 47,25 zařadil na sedmé místo historie. V Ostravě poběží o 29. prvenství za sebou, jeho série začala v červenci 2001.

Šestadvacetiletá hvězda z Karibiku a s ní oba nejlepší čeští překážkáři poslední doby Jiří Mužík a Štěpán Tesařík budou mít v závodě řadu konkurentů, které Sánchez porazil na pařížském MS.

Špičkové složení doplňují vicemistr světa Joey Woody z USA, čtvrtý Danny McFarlanne z Jamajky a pátý Kemel Thompson ze stejné země; taková sestava opravňuje pořadatele k myšlenkám na čas pod 48 sekund.

Sánchez je další z řady hvězd vítkovického mítinku. K nim patří dálkařky Marion Jonesová, Heike Drechslerová, Fiona Mayová či Taťjana Kotovová, aktuálně nejlepší atleti celkového žebříčku mezinárodní federace trojskokanka Taťjana Lebeděvová a vytrvalec Kenenisa Bekele.

Přijedou i Said Saíf Šahín z Kataru (3000 m př.), světová rekordmanka v tyči Jelena Isinbajevová z Ruska, Maria Mutolaová v běhu na 800 metrů či český oštěpař Jan Železný.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž