| foto: Ladislav Němec, MAFRA

Tohle mě nakopne, věří šampion Maslák po úspěšném rychlostním testu

  • 4
Konečně, ulevil si při pohledu na časomíru. Pavel Maslák, mistr Evropy v běhu na 400 metrů z roku 2012 a loňský halový mistr světa, ovládl na domácím atletickém šampionátu v Plzni dvoustovku ve velmi dobrém čase 20,58 vteřiny a neskrýval spokojenost.

„Před dvěma týdny jsem při extralize v Kladně běžel dvoustovku taky, ale za 20,80, což se mi nelíbilo. Teď už jsem zůstal jen devět setin za osobním rekordem z roku 2013, to je nadějné,“ pochvaloval si 24letý svěřenec trenéra Dalibora Kupky, který jej připravuje v pražské Dukle.

Jeho příběh je známý - po úvodu loňské sezony, kdy v Dauhá posunul český rekord na 44,79, se zranil a v tom roce už se na startu neobjevil. Letos v březnu se v pražské O2 areně blýskl titulem halového mistra Evropy, ale v hlavní sezoně ne a ne zabrat, byť na Diamantové lize v Oslo i v chladu skončil třetí.

Čas z Plzně označil za velké povzbuzení. „Byl to test rychlosti, ale ani jsem nedoufal, že to tahle vyjde. Je to známka, že rychlostně jsem na tom dobře, čemuž jsem do dnešního dne nevěřil,“ neskrýval radost.

Do další části sezony se srpnovým vyvrcholením v podobě mistrovství světa v Pekingu prý nyní půjde s mnohem větší chutí. „Sice mi letos ještě nevyšla nějaká extra rychlá čtvrtka, ale tohle mě nakopne - právě takovou injekci jsem potřeboval.“

A pak se ještě vrátil k období po vyléčeném zranění. „Myslel jsem, že navázat na předchozí úspěchy půjde rychle, jenže to nešlo a byl jsem z toho smutný. Teď mám ale novou chuť do přípravy na Peking, tohle mě určitě vrátí zpátky do sedla,“ liboval si.

, Lidové noviny

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž